egyéni tanrend és mentorálás

2021.01.26. 20:00

A Veszprémi Szakképzési Centrum is csatlakozott a Sport és tanulás programhoz

A Veszprémi Szakképzési Centrum a Pannon Egyetem Testnevelési Intézete programjával összhangban létrehozta saját Sport és tanulás programját, tudtuk meg kedden az ennek apropóján rendezett sajtótájékoztatón.

Juhász-Léhi István

20210126 Veszprém Sport és tanulás program a szakképzésben, sajtótájékoztató a Séfkrajcár étteremben. Edvy László, Pannon Egyetem Testnevelés és Sport Intézet intézetigazgató, Kavalecz Gábor Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgató, Stiglic Edit Veszprémi Szakképzési Centrum pályázati referens Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: ismert és sikeres sportolók növelik intézményük hírnevét, vonzerejét, ezért a VSZC számára fontos az elismerést hozó sportolók befogadása és támogatása.

- A program kiemelt feladata, hogy a kiváló utánpótlás sportolóknak egyéni tanrendet, mentorálást nyújtson – fogalmazott a főigazgató. – Fontos, hogy a kiemelkedő eredményekkel bíró sportolókat megtartsuk a sportban, és felmérjük a versenysportoló oktatásával kapcsolatos igényeket tanulói és oktatói oldalról egyaránt. Ugyanakkor elbíráljuk és gondozzuk a sportoló segítségnyújtásra és kedvezményekre irányuló kérelmeit, illetve a szabályzatok előírásai alapján alternatív megoldási lehetőségeket javasolunk.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Elhangzott: tudásukat hasznosítani képes kiválóságok elhelyezkedését szeretnék elősegíteni a megyében. Fontos, hogy az általános iskolából kikerült diák, ha bekerül a szakképzési centrumba, részt vesz a Sport és tanulás programban, majd a továbbiakban segíteni tud az iskola abban, hogy felvételt nyerjen a diák a Pannon Egyetemre.

Kavalecz Gábor hozzátette: a programról a gazdasági szereplőket is tájékoztatja a VSZC. A Sport és tanulás programba félévente 30-40 diákot kívánnak felvenni, akik közül az első 15-20 sportolót támogatják sportösztöndíjjal, de a sorrendet nemcsak a sportteljesítmény, hanem a tanulmányi eredmény is befolyásolja.

Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelés és Sport Intézet intézetigazgatója kiemelte: programjuk jól működik az egyetemen, elég csak Rasovszky Kristóf világ- és Európa-bajnok úszóra gondolni, akinek az olimpiai felkészülést is segíti ez a program.

- Az egyetem érdeke egyértelmű: a sportoló tanulókat a Pannon Egyetem felé irányítsuk – mondta.

Kavalecz Gábor főigazgató (jobbra) és Edvy László intézetigazgató látta el kézjegyével az együttműködési megállapodást Fotó: Penovác Károly/Napló

Az eseményen részt vett Stiglic Edit pályázati referens (Veszprémi Szakképzési Centrum) is, aki részletesen vázolta azt, hogy miként lehet bekerülni a Sport és tanulás programba és a sportösztöndíj rendszerbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában