Gyorsan kialakították az oltópontot a balatonfüredi szívkórházban

A koronavírus-járvány elleni küzdelem jelentős eseménye a védőoltások beadása. A balatonfüredi Állami Szívkórház január 4-én kapta meg a feladatot, hogy szervezze meg dolgozóinak az említett oltás beadását, közölte Veress Gábor főigazgató főorvos.

Kovács Erika

Szívkórházi dolgozók oltás után. Veress Gábor főigazgató főorvos köszönettel szólt a hozzáállásról, a fegyelmezettségről és az együttműködésről

Fotó: Állami Szívkórház

- Örömmel fogadtuk a döntést, hogy a Pfizer/Biontech cégek által közösen készített Comirnaty nevű oltóanyagot kapunk a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórháztól. Ez dolgozóinknak is könnyebbség, nem kell a veszprémi oltópontot igénybe venniük, utazni, kiesni a munkából, vagy csökkenteni a pihenéssel tölthető időt. Másrészt a veszprémi oltópont is tehermentesül, így gyorsabban juthatnak máshol is az egészségügyi dolgozók a védőoltáshoz – érvelt Veress Gábor.

A szívkórház főigazgató főorvosa hozzátette, a vakcinák szállításának megszervezése központilag történt. A kiolvasztott állapotban szállított védőoltások normál hűtőszekrényben öt napig tárolhatók, így Füreden nagyon kevés idő állt rendelkezésre az oltópont kialakítására, a dolgozók értesítésére, az ellátási és adminisztrációs rend kialakítására.

Az intézet egy, a járványügyi intézkedések keretében kiürített egységét alakították át oltóponttá, ahol biztosították az oltandók regisztrációját, oltását, várakozáskor a megfelelő szociális távolságot. Olthatósági kétségeknél lehetőség volt orvosi konzultációra is, és biztosították mindennek korántsem egyszerű dokumentációját. Az oltópont kialakításában oroszlánrészt vállaltak a diplomás ápolók, Kónya Anikó ápolási igazgató vezetésével.

Szívkórházi dolgozók oltás után. Veress Gábor főigazgató főorvos köszönettel szólt a hozzáállásról, a fegyelmezettségről és az együttműködésről Fotó: Állami Szívkórház

- Büszkék vagyunk, hogy olyan rendszert terveztünk és működtetünk, mely nem él vissza kollégáink türelmével, hanem gördülékenyen, csak az előírt várakozási idő betartásával működik – hangsúlyozta Veress Gábor. Mint kiemelte, mindehhez a diplomás ápolók, a kórház higiénés munkacsoportja, a szakmai felügyeletet biztosító orvosok, kiemelten Tihanyi László főorvos, valamint az adminisztrátorok és a beosztást szervező titkárság együttes munkájára volt szükség, amit Simon Attila orvos igazgató koordinált.

Az első vonalban az egészségügyi dolgozók kapják meg a védőoltást. A főigazgató főorvos köszönettel szólt dolgozóik hozzáállásáról, fegyelmezettségéről és együttműködéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában