a létszámok nem voltak arányosak

2021.01.19. 07:00

Módosultak a fogorvosi körzetek Várpalotán

Változott a várpalotai fogorvosi körzetek elosztása. A háziorvosi és fogorvosi ellátásról szóló önkormányzati rendelet módosításáról – a veszélyhelyzet miatt, a képviselő-testület hatáskörében eljárva – Várpalota polgármestere döntött.

Szabó Péter Dániel

Forrás: pexels

A módosításra azért volt szükség, mert az elmúlt év nyarán indított új, inotai 5. számú fogorvosi körzetben a lakosságszám nem érte el a jogszabályban meghatározott minimumot, azaz 3600 főt.

A rendeletmódosításnak köszönhetően így minden fogorvos kiegyenlített betegszámmal látja el a praxisát.

– Várpalotán hat fogorvosi körzet van, az elmúlt időszakban az egyik betöltetlen volt. 2020. augusztus 1-jétől azonban Zrinszki Eszter az 5. számú körzetben megkezdte a rendelést Inotán. Alapvetően az ő kérelmére változtattunk a körzetbeosztáson, ezt az is indokolta, hogy a létszámok nem voltak arányosak, tehát arra törekedtünk, hogy valamennyi körzetben a lakosságszám 3600 fő legyen. A körzetbeosztás nem jelent kötelezettséget a lakosság számára. Csupán azt jelenti, hogy alapvetően és kötelezően őket az utcabeosztásnak megfelelő körzetben kell ellátni, de a szabad orvosválasztásnak megfelelően továbbra is járhatnak ahhoz a szakorvoshoz, akihez eddig jártak. A beosztásnak csupán az a lényege, hogy kötelezően egy lakos hol veheti igénybe a fogorvosi ellátást – tájékoztatta lapunkat Sándor Tamás aljegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában