Játékokkal segítenek

2021.01.26. 14:00

Plüssállatot talált Ajkán? – Egy beteg kisfiúnak segíthet vele

Nem elveszett játék vagyok, rád vártam – írja a borítékokra az első osztályos Szabó Alexa. Öccse, az óvodás Noel fáradhatatlanul válogatja a játékokat.

Tisler Anna

Alexa és Noel a felcímkézett macikkal Fotó: Tisler Anna

Édesanyja, Danyi Réka a borítékba tett levélben tudatja, hogy a plüssállat forgalmas közterületre való elhelyezésével országos akcióban vesznek részt, amellyel az SMA-1 betegségben szenvedő kisfiú, Burinda Zsombor gyógykezelésére, a 730 millió forintos gyógyszerre gyűjtenek. A városban az ajkarendeki német nemzetiségi Regenbogen Óvoda óvodapedagógusa, Meinczingerné Vinkelman Katalin kapcsolódott be a gyűjtésbe. Ő fedezte fel a közösségi portálon azt a csoportot, amely plüssállatokkal gyűjt.

Gondolkodott, hogyan valósíthatná meg lakóhelyén az ötletet. Bejelentkezett egy kisgyermekes édesanyák által létrehozott csoportba. Ott talált rá Danyi Rékára, akit ismert, ugyanis kisfia az ő óvodájukba jár. A csoportban kérték a tagokat: akinek van jó állapotú, már nem használt plüssjátéka, ajándékozza oda. Hamarosan többzsáknyi felajánlás érkezett, és sok érkezik még mindig. Ők szabadidejükben kimossák, fertőtlenítik a plüssöket, borítékokat készítenek, leveleket írnak, majd kihelyezik a játékokat a város forgalmas helyeire.

A levélben arra kérik a megtalálót, vigye haza a plüssjátékot, és utaljon a kisfiúnak a megadott bankszámlaszámra legalább 700 forintot. Danyi Réka kérdésünkre elmondta, egy nagy mackót licitre bocsátottak. A legmagasabb összeget, hatezer forintot, egy ajkai licitáló ajánlotta fel.

Katalintól megtudtuk, a járókelők közül sokan, akik nem hallottak a gyűjtésről, nem merik elvinni a játékot, azt gondolják, valaki elveszítette azt, és majd keresni fogja. Egyszer azt is látták, hogy valakiknek örömöt szerzett a plüss. A postához tették le, majd pár perc múlva egy arra járó férfi észrevette, felvette és párjának adta. Elolvasták a levelet. A szervezők remélik, ez a pár a beteg kisfiú szüleinek szerzett örömet egy utalással. A gyűjtéssel szerveződik egy közösség, melynek tagjai felajánlják a játékokat, a segítségüket. Várják a plüssállat-felajánlásokat, illetve azokat a segítőkész ajkaiakat, akik aktívan bekapcsolódnának az akcióba.

Alexa és Noel a felcímkézett macikkal Fotó: Tisler Anna

Remélik, hamarosan összegyűlik a hatalmas összeg, és Zsombor elindulhat a gyógyulás felé vezető úton. A gyűjtés összefogja a segíteni akarókat, példát mutat, hogy együtt minden lehetséges. Figyelemmel kísérik Zsombor sorsát, úgy izgulnak érte, mintha a családtagjuk lenne.

Réka és Katalin külön örülnek annak, hogy Alexa és Noel ilyen lelkesen részt vesz a jótékonysági akcióban.

Nekik már ilyen fiatalon is természetes az, hogy szívesen segítenek, ha megtehetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában