fejlesztés

2021.01.07. 16:00

Síelni is lehet majd a balatonfüredi családi parkban

Hosszú évek óta dolgozunk azon, hogy a Forrás Sport Parktól északra és délre található 22 hektáros területen olyan fejlesztéseket hozzunk létre, melyek elsősorban a családi programokat, a szabadidős-, és utánpótlás sportot szolgálnák, közölte Bóka István, Balatonfüred polgármestere.

Kovács Erika

Drónfotón a Forrás Sport Park és környéke

Forrás: Önkormányzat

A város elöljárója kifejtette, egyebek mellett szeretnének létrehozni futókört, valamint kerékpáros-, és görkorcsolya pályát, teniszpályákat, gyermekek részére pedig műanyag sípályát, labdarúgó pályákat, sportöltözőt, és egy nagy játszóteret. Terveik szerint megvalósulhat egy multifunkcionális munkacsarnok is, mely a kézilabda utánpótlás mellett szolgálná a nyári táborokat, és hosszú távon megoldaná a teniszezők téli problémáját is. A Forrás Sport Park területétől északra található négy hektáros részt pedig parkként újítanák meg, sok fával és zöld területtel. Ide tervezik a futókört és a kerékpárpályát is.

- Nagy reményt látok arra, hogy létrejöhet egy szabadtéri kertmozi is, mely nem zavarná a környezetét, fogalmazott Bóka István. Hozzátette, a fejlesztést a hatalmas zöldfelületeket megtartása, illetve megújítása mellett valósítanák meg. Elültetnek mintegy 700 fát, köztük őshonos gyümölcsfákat is. Ráadásul az öt hektáros szőlőterületet és a cseresznyeültetvényt is megtartanák, illetve rendbe tennék, és tervezik, hogy a területen lévő kis tavat is kitisztítják. A polgármester reményei szerint a követkő időszakban nagyot lépnek előre, és megvalósulhatnak a céljaik. A fejlesztések értéke meghaladja a több milliárd forintot, mely hat különféle forrásból tevődhet majd össze. Ezen túl négy szervezetnek is össze kell hangolnia munkáját: a város önkormányzatának, az Utánpótlás Sportklubnak, a Futball Clubnak és a Kézilabda Alapítványnak. A szolgáltatások nagy része térítésmentes lesz.

Drónfotón a Forrás Sport Park és környéke
Fotó: Önkormányzat

- Bízom benne, hogy 2022. év elejére mindez elkészül, és sok füredi családot és fiatal sportolót tudunk vendégül látni, jegyezte meg Bóka István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában