Veress Gábor szívkórházi főigazgató: „A védőoltás beadatására biztatjuk a lakosságot is”

Az elsők között kértem és kaptam meg orvosainkkal és nővéreinkkel együtt a koronavírus elleni védőoltást a múlt héten, és azóta is kiválóan érzem magam, ahogyan a többiek is, hangsúlyozta Veress Gábor, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatója.

Kovács Erika

Veress Gábor szívkórházi főigazgatót is beoltották a koronavírus ellen Fotó: Állami Szívkórház

-A védőoltás beadatására biztatjuk a lakosságot is, hogy korunk pandemiáját, a koronavírus által okozott világjárványt minél előbb megállíthassuk, vélekedett Veress Gábor. A balatonfüredi szívkórház főigazgatója megjegyezte, az emberi szervezet folyamatosan ki van téve a legkülönbözőbb korokozók támadásainak, így számos bakteriális, gombás és vírusok által okozott fertőzéseknek. Ezek a kórokozók az elmúlt évszázadokban számos járványt zúdítottak az emberiségre, súlyos betegségekkel és halállal. Szerencsére az orvostudomány a legtöbb esetben megfelelő intézkedésekkel, gyógyszerekkel és vakcinák kifejlesztésével megállította ezeket a szörnyű, tömeges járványokat. Napjainkban már 191 országban, mintegy 90 millióra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és ez a világjárvány csaknem kétmillió ember halálát okozta.

Veress Gábor szívkórházi főigazgatót is beoltották a koronavírus ellen
Fotó: Állami Szívkórház

-Szerencsére egészségügyünk felkészült a betegek ellátására, kialakított járványkórházaink és elkötelezett orvosaink, szakdolgozóink keményen helyt állnak a rászoruló betegek gyógyításában, fogalmazott a főigazgató. Mint mondta, a járvány lassítása érdekében számos védelmi intézkedés továbbra is fennáll. Jó hír, hogy hazánkban már mintegy 30 oltóponton, Veszprém megyében több helyen, így a balatonfüredi Állami Szívkórházban is elkezdődött elsősorban az egészségügyi dolgozók oltása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában