verseny

2021.02.23. 07:00

Ajkai diáklány lett az első a megyei olvasópályázaton

Első helyezést ért el az Eötvös Károly Megyei Könyvtár olvasópályázatán Longhi Elizabeth, a Fekete István–Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium 6. b osztályosa.

Tisler Anna

Bencze Boglárka, Fazekas Liza, Rajmon Nóra és Körösparti Sebestyén az ajándékkal Fotó: iskola

Elizabeth magyartanárától, Bálintné Lipp Teréziától megtudtuk, a diák számos szavalóversenyen és olvasópályázaton ért el jó eredményt. A mostanin Kalapos Éva D.A.C. című ifjúsági regényét kellett elolvasnia Longhi Elizabethnek, majd a feladatlapon a kérdésekre válaszolnia. A hatodikos lány a Fekete István kompetenciaalapú irodalmi pályázatot is megnyerte 2019-ben, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár versenyén tavaly a második helyen végzett.

A tehetséges és szorgalmas ajkai diák a zenében és a sportban is jeleskedik. Fenyvesiné Molnár Zsuzsanna intézményvezető-helyettes hozzátette: a harmadik osztályos tanulók közül Bencze Boglárka, Fazekas Liza, Körösparti Sebestyén, Rajmon Nóra és Szekeres Adél nevezett be, az ő feladatuk Csukás István A téli tücsök meséi című regényének elolvasása, majd a feladatlap kitöltése volt.

Bencze Boglárka, Fazekas Liza, Rajmon Nóra és Körösparti Sebestyén az ajándékkal
Fotó: iskola

A gyermekkönyvtár még a könyv online elérhetőségét is biztosította a résztvevők számára, így a kötet megvásárlása sem jelentett kiadást a szülőknek. A feladatlapot a könyvtár honlapjáról kellett letölteni és kézírással kitölteni, majd postán visszaküldeni a könyvtár címére.

A 4. b osztályból benevező Horsa Petra Virág, Szabó Klaudia és Szekeres Adél feladata Balázsi Panna Csupaszív és Csuromvíz művéhez kapcsolódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában