maskarába öltözhettek

2021.02.24. 11:30

Kereplővel búcsúztak a téltől a Deák Ferenc Általános Iskolában

A pandémia ellenére, ám szigorúan a járványügyi szabályok betartásával szerveztek farsangot osztálykeretek között a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában.

Juhász-Léhi István

Osztálykeretek között szervezték a farsangot a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton

A gyerekek a busójárás témakörében öltöztek be, ugyanakkor az intézmény aulájában már napokkal azelőtt kiállításon mutatták be a hagyományosan Mohácshoz köthető tavaszváró, téltemető népszokás tárgyait, kellékeit is.

– Az osztálykereteken belül a gyerekek vagy a busójárással kapcsolatos, több évszázados hagyománynak megfelelő jelmezbe öltözhettek, vagy bármilyen, a farsanghoz illő maskarába – mondta a Naplónak Horváth Szilárd igazgató, akitől megtudtuk azt is: az iskolarádióban volt zenei összeállítás, majd karneváloztak is a gyerekek és a pedagógusok egyaránt.

Mindezek mellett a második évfolyamosok kisebb csoportjai járták körbe kereplővel az egész iskolát, így búcsúztatva a telet, köszöntve a tavaszt.

– Minden osztályközösségben az is nagyon jó volt, hogy kicsik és nagyok otthonról sütött fánkot, sütit hoztak, és megvendégelték egymást – fogalmazott Horváth Szilárd, aki kiemelte: érzékelhető volt, hogy mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek szükségük van az ilyen típusú közösségi élményekre.

– A mostani helyzetben pedig főleg, hiszen mindenki az oktatásra, nevelésre fókuszál zárt falak között. Egy kicsit mást csináltunk, és ez most nagyon jót tett mindenki lelkének. Ezek a rendezvények, amelyekből alig-alig tudtunk, tudunk bármit is megtartani, már nagyon hiányoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában