műanyag kupakokkal

2021.02.09. 11:00

Magyarpolányban szívből jön a segítség

A településen a napokban állítottak fel egy fémből készült szív alakú műanyag kupakgyűjtő edényt, hogy a befolyó összegből a kolontári Fanni-ház alapítványát támogassák.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Györkös József

Annál is inkább, hiszen a településről két kisgyermeket is hordanak az intézménybe fejlesztésre, Kató-Mekler Mózest és Döbröntei Jonatánt – tudtuk meg Krisanné Papp Andrea ötletgazdától, aki tavaly év végén vetette fel az önkormányzatnál a különleges gyűjtő­edény felállításának ötletét. A kivitelezéshez ajkai vállalkozók segítségét kérte, sikerrel.

Mózes édesanyja, Mekler Vanda, továbbá Krisanné Papp Andrea és Grőber József polgármesteranéhány nap alatt megtelt kupakgyűjtő mellett. A helyiek még egy kisebb zsáknyit is összegyűjtöttek, akkora mennyiség azonban már nem fért a gyűjtőedénybe Fotó: Györkös József

A szív alakú, fém gyűjtő­edény összefogással elkészült, Andrea pedig megszervezte a rendszeres ürítést, kupakátvételt is. Aztán az edény már az első alkalommal néhány nap alatt megtelt, sőt, még mellette egy kisebb zsáknyi kupak is összegyűlt. Nagy örömmel nyugtázta a sikert mindenki, a helyiek remélik, hogy eztán ide kerül minden műanyag kupak náluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában