Helyi közélet

2021.02.15. 11:00

Pozitív hozzáállással és segítőkészség jellemezte Uzsát a vírusjárvány idején

A kistelepülés polgármestere szerint a község lakossága jól vizsgázott a járványhelyzet alatt.

Tóth B. Zsuzsa

A turistaszálló megnyitása (balra Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő) évek óta várt esemény volt a településen Fotó: archív

Táborosi László úgy fogalmazott, hogy a lakosság részéről érezhető volt a segíteni akarás, az egymásra figyelés, előtérbe került a jószándék.

A turistaszálló megnyitása (balra Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő) évek óta várt esemény volt a településen
Fotó: archív

– Mindezt jó volt megélni, átélni. Talán ha ez a pozitív hozzáállás a járvány után is tovább él az emberekben, akkor nem volt hiábavaló a sok áldozat, a lemondás. Ennek ellenére a felemás 2020-as év a falu fejlődésében jó esztendőnek mondható. Több fontos beruházás készült el önerőből és pályázati támogatásból, elindult a falugondoki szolgálat. Mindezek hasznát az idei évben érzi és látja majd a lakosság. A Liget szálló nyitása, a sportlétesítmények kihasználása a járványhelyzet megszűnése után várható. A Déryné programon sikeres volt a pályázatunk, az események, koncertek, színházi előadások sora szintén akkor tud elindulni. Kultúrházunk adottságai hasonlóak a környék kulturális központjaiéhoz, szeretnénk kapcsolódni a Veszprém Európa Fővárosa 2023 programhoz. Annak érdekében, hogy erre méltóvá váljon az épület, bizonyos felújítások kellenek a környezetében is – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában