Játék

2021.02.22. 07:00

Rejtvényfejtő napot tartottak online keretek között Csabrendeken

A korlátozások miatt nem a könyvtárban, hanem mindenki otthonában fejthette meg az intézmény által a februári rejtvényfejtők napjára szervezett programra készített feladványokat.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A rejtvényeket online, Csabrendek közösségi oldalán találhatták meg az érdeklődők, de a gyerekekhez nyomtatott formában is eljuttatták valamennyit. Alsós, felsős és felnőtt kategóriákban küzdhettek a helyezésekért a megfejtők. A fejtörők elkészítését most is Judi Gergely tanár vállalta magára, akinek évek óta hobbija a rejtvényszerkesztés. A legtöbb megfejtés általános iskolás tanulóktól érkezett, de képviseltették magukat a felnőtt rejtvényfejtők is. Sőt, a nyírlakpusztai intézet lakói szintén küldtek helyes megfejtéseket. Velük az egykori, ma már nyugdíjas csabrendeki dolgozó, Nagy Emilné szerettette meg a hasznos időtöltést. Az érdeklődés a korábbi évekhez viszonyítva sokkal nagyobb volt, közel 40 megfejtőtől érkeztek megoldások.

A csabrendeki könyvtár online hirdette meg a rejtvényfejtő napot Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Ez arra buzdította a szervezőket, hogy a helyi újság hasábjain továbbra is szorítsanak helyet egy-egy érdekes feladványnak. A rejtvény helyezettjei: felnőtt kategóriában első helyezett Baráth Mónika lett, második Kiss Katalin, harmadik Tomor Istvánné. Az iskolások felső tagozatos kategóriájában a legügyesebb a hibátlanul teljesítő Németh Roland volt, második egy ponttal lemaradva Tomor Ivett, harmadikok az ugyancsak egy ponttal kevesebbet teljesítő Várnai Nagy Mercédesz és Réfi Hanna.

Alsós kategóriában az első helyet Busznyák Mia és Busznyák Dalma, valamint Németh Eliza Kitti szerezte meg, második Nánási Kata, Kalmár Jázmin Kíra, Dobos-Nagy Hanna lett, harmadik pedig Fincza Ivett és Polgár Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában