Lezárták a zirci kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályát

Március 15. óta üresen áll a Zirci Erzsébet Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztálya.

Müller Anikó Hanga

Vermes Tamás elmondta, a zirci kórház 75 ágyas osztályát is érinti a veszélyhelyzeti intézkedési program

Fotó: Müller Anikó Hanna

Mivel az egészségügyi intézménynek koronavírus-fertőzött betege volt, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor vegyvédelmi mentesítő csoportja fertőtlenítette a teljes épületszárnyat, majd a kórház vezetése lezárta a mozgásszervi rehabilitációs osztályt. Az ott ápolt betegeket (a gyógykezelésüket megszakítva) hazaengedték, és jelenleg nincs mód a visszatérésükre – tájékoztatta a Naplót Vermes Tamás, a Zirci Erzsébet Kórház főigazgatója.

– Ma már nincs kinevezett járványkórház, hanem meghatározott terv szerint az aktív ellátást végző osztályokon is biztosítani kell a koronavírus-fertőzött betegek fogadását, ápolását. Március 19-én megyei egyeztető megbeszélést tartottak ez ügyben, melyen kihirdették az Országos Kórházi Főigazgatóságnak a megyei ellátásra vonatkozó veszélyhelyzeti intézkedési programját. Számos ellátási átrendezés várható március 22-től Veszprém megyében is, ami minket is érint. Elfogadták a kérésünket, illetve az ajánlatunkat, miszerint a zirci kórház a megyei aktív beteg­ellátó kórházak sebészeti, traumatológiai, ortopédiai és neurológiai osztályai rehabilitációs, de akár ápolási eseteinek az ellátását is végzi. A tervezett, előjegyzett reumatológiai esetek rehabilitációját a veszélyhelyzet idejére felfüggesztették. Covid19-fertőzött betegek ápolására sem a személyi, sem a tárgyi feltételeink nincsenek meg – ismertette a főigazgató.

Vermes Tamás elmondta, a zirci kórház 75 ágyas osztályát is érinti a veszélyhelyzeti intézkedési program Fotó: Müller Anikó Hanna

Vermes Tamás hangsúlyozta, a Zirci Erzsébet Kórház 75 ágyas mozgásszervi rehabilitációs épületszárnya fertőtlenítve áll az ápoltak rendelkezésére. Mint mondta, a koronavírussal megfertőződöttek aránya mára olyan mértéket ért el, hogy minden aktív fekvőbetegeket ellátó kórháznak ki kell vennie a részét a betegek ellátásából. A zirci kórházban ezzel egyidejűleg a járóbeteg-gyógytorna is szünetel, a többi szakrendelés pedig a megszokott rendben, előjegyzés szerint fogadja a betegeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában