közlekedés

2021.03.18. 11:00

Üzemel a várkerti elektromos töltőállomás

Elvégezték az utolsó simításokat a várkerti elektromos töltőállomáson, melyet már használatba is lehet venni.

Polgár Bettina

A helyszín kiválasztásánál törekedtek arra, hogy valamennyi autós által könnyen elérhető helyen készüljön el Pápán a töltőállomás Fotó: Polgár Bettina/Napló

A város önkormányzata 2016-ban nyújtott be pályázatot elektromos töltőállomás kialakítására, a támogatás összegét – több mint nyolcmillió forintot – pedig 2017-ben kapták meg. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere elmondta, több oka is van annak, hogy végül csak 2021-ben adták át a töltőállomást. Kifejtette, az elnyert összeghez saját forrást is biztosítani kellett, több mint 11 millió forintot. Ezt az összeget egy hitelkonstrukcióba tervezték be, melynek a jóváhagyása elhúzódott.

– Végül elsimult minden, és a beruházás, a töltőállomás megépítése 2019 októberében kezdődött, a rákötést azonban az E.ON csak 2021 márciusára vállalta. Most már ezen is túl vagyunk, és használható a töltőállomás – ismertette a polgármester.

A helyszín kiválasztásánál törekedtek arra, hogy valamennyi autós által könnyen elérhető helyen készüljön el Pápán a töltőállomás
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A töltőállomáson egyszerre hat autót lehet tölteni, és a rendelkezésre álló töltőberendezések közül az egyik úgynevezett villámtöltő. – A helyszín kiválasztásánál törekedtünk arra, hogy valamennyi autós által könnyen elérhető helyen készüljön el ez a töltőállomás, így esett a választás a várkerti nagy parkolóra. A parkolót itt nem kellett külön megépíteni, csak kijelölni a töltésre alkalmas helyet. Úgy ítéltük meg, hogy itt az áramellátás is viszonylag könnyen megoldható, tehát a régóta szolgáló parkolót egy új funkcióval ruháztuk fel – fejtette ki Áldozó Tamás.

Megtudtuk tőle, a töltőt nem a város működteti, és számolni kell azzal, hogy belátható időn belül ez a fajta szolgáltatás is pénzbe fog kerülni, illetve egy applikáció segítségével lehet majd hozzáférni a töltőállomáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában