újranyitották az alsó tagozatot

2021.04.19. 17:30

Örömmel és aggodalommal várták a gyerekeket a Padányi iskolában

Hétfőn újranyitották hazánk iskoláiban az alsó tagozatos osztályokat és az óvodákat. A Napló a Padányi iskolát kereste fel reggel Veszprémben.

Juhász-Léhi István

A Padányi iskolába is visszatértek az alsós diákok

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Örömmel és aggodalommal vártuk a gyerekeket. Egyrészt nagyon jó érzés diákot látni az iskolában, másrészt egy járványhelyzet remélhetőleg már lecsengő ágában vagyunk. Így, amit lehet – az óvintézkedéseket – megtettük, megtesszük – nyilatkozta Szabó László Miklós, a Padányi igazgatója, aki beszélt arról is, hogy számításaik szerint tanulóik háromnegyede ült vissza iskolapadokba. Kérdésünkre, hogy miként áll az iskola pedagógusainak oltása, úgy felelt, hogy „túl vannak rajta”.

- Az alsós kollégák közül novemberben, decemberben majdnem mindenki átesett a Covid-fertőzésen, a betegségen, és azóta mindenki felvette a védőoltást – derült ki a Padányi iskola vezetőjének szavaiból. – Minden reggel nézzük a fertőzési adatokat, de remélem, nem lesz ezzel dolgunk. Természetesen testhőmérséklet-mérés van belépéskor, mellette kézfertőtlenítés, illetve a szünetekben a takarítók fertőtlenítik a folyósokat és az illemhelyeket.

A Padányi iskolába is visszatértek az alsós diákok Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Nem sokat beszélgettünk reggel a kollégákkal, mindenki a gyerekek biztonságos bebocsátásával volt elfoglalva, mindössze a tagozatvezető asszonnyal váltottam néhány szót. Hiszem, hogy rendben van és lesz minden – fogalmazott Szabó László Miklós igazgató.

Megtudtuk azt is: az iskolai udvar parkosítására is volt ideje az elmúlt hetekben az intézménynek. Ugyanakkor nemrégiben készült el az új térburkolat és a parkoló is. Az iskola belső terei is megszépültek; kisebb festési munkákon estek át, természetesen a folyamatos takarítás, fertőtlenítés mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában