Országos ivartalanítási program indul kistelepüléseknek

Ötszáz millió forint vissza nem térítendő hazai támogatással, a felelős állattartást elősegítő országos ivartalanítási program indul kutyáknak és macskáknak, közölte Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a közösségi oldalán hétfőn.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Bálint

Ezt Gyopáros Alpár kormánybiztossal együtt jelentette be az Etyeki Állatvédők Egyesületénél. Közölte, a programba mintegy 14 ezer állatot tudnak bevonni, ami kiterjed a kutyák és macskák ivartalanítására, a veszettség elleni védőoltásra, kutyáknál a mikrochippel, az egyedi azonosítóval történő megjelölésre.

Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos beszél az országos ivartalantási programról, hétfőn
Fotó: Kovács Bálint

Ovádi Péter közösségi oldalán megjegyezte, az állatvédelemről indított internetes kérdőívre több mint 262 ezer válasz érkezett. Eszerint kiemelt feladatként jelölték meg az emberek az ivartalanítási program szélesítését, a felelős állattartásra való felhívást és a civil szervezetek támogatását.

Fotó: Kovács Bálint

A Nemzeti Állatvédelmi Tanács közösségi oldaláról kiderült, eltökélt Magyarország kormánya a falvakra jellemző életminőség javítása, illetve a kistelepülések fejlesztése iránt. Emellett kiemelt figyelmet fordít az állatvédelemre, a felelős állattartás népszerűsítésére. Ezzel összhangban a Magyar Falu Programon belül pályázatot hirdetnek a felelős állattartást elősegítő ivartalanításira. A támogatást igényelhetik az 5000 lakosú, és az ennél kisebb települések önkormányzatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában