Szentantalfán is építési tilalmat rendeltek el

Paloznak után újabb balatoni településen rendelt el változtatási tilalmat az önkormányzat – igaz, itt csak külterületen.

Kiss Csaba polgármester az önkormányzat épülete előtt, ami teljes egészében megújul Fotó: Szentantalfai Önkormányzat

Forrás: Fotó: Szentantalfai Önkormányzat

„A változtatási tilalmat azért rendeltük el, mert ezen a szőlőkkel, kis borospincékkel, ligetekkel tarkított domboldalon több mint 300 olyan telek van, ahol az eddigi építési szabályok szerint építkezni lehetne – írja közösségi oldalán Kiss Csaba polgármester. – Nem kérdés, hogy a mostani ingatlanfelvásárlási őrületben ez egy pillanat alatt meg is történne. Ezzel örökre megváltozna Szentantalfa látképe, hangulata, mindaz, amit szeretünk benne.”

Mint korábban megírtuk, február 15-étől a helyi önkormányzat változtatási tilalmat rendelt el Paloznak teljes területére, mert „az enyhülő szabályozás, a már nem engedélyhez kötött építkezések, a befektetési célú ingatlanszerzés sokakat arra ösztönöz, hogy kihasználják a kínálkozó lehetőséget, és az utolsó talpalatnyi területeket is beépítsék”.

Borítóképünkön Kiss Csaba polgármester az önkormányzat épülete előtt Archív fotó: Szentantalfai Önkormányzat

Kapcsolódó írásaink:

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nyugalmat-akarnak-korlatozzak-az-epitkezeseket-paloznakon-4410652/

https://www.veol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/balaton-part-veszprem-megye-ingatlanpiac-nyaralok-4519516/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában