gyász

2021.05.27. 20:17

Elhunyt Szücsné Pintér Rozália

Hatvannyolc éves korában elhunyt Szücsné Pintér Rozália drámapedagógus, tudatta a hírt szerkesztőségünkkel a Kabóca Bábszínház.

Napló

Szücsné Pintér Rozália a Veszprém megyei drámapedagógia meghatározó alakja volt. Kezdetben tanító, majd 1990-től a Veszprém Megyei Gyermekszínjátszó és Drámapedagógiai Egyesület alapító tagja és elnöke volt. Három évtizeden keresztül dolgozott drámapedagógusként, színjátszó-rendezőként. Generációk ismerték gyermekszínjátszó fesztiválok és versmondó versenyek zsűritagjaként, vagy élhették meg a színjátszás örömeit nyaranta az általa szervezett-vezetett színjátszótáborokban. A pedagógusok drámaismereti, szakmai periodikák könyvkiadójaként is tisztelték. A Kabóca Bábszínházban 2009-től két évadon keresztül művészeti titkárként volt a társulat tagja, majd nyugdíjas évei alatt drámapedagógusként dolgozott a társulattal pandémiát megelőző időkig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában