Fákat ültettek a nyárádiak

Az Országfásítási Programban harminc lepényfacsemetével gyarapodott a település, melyeket péntek délután ültettek el Nyárádon.

Polgár Bettina

A faültetésben helyi lakosok vettek részt, emellett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is kivette a részét a munkából

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Pajak Károly, Nyárád polgármestere rámutatott, a fák nagy része az Arany János utca egy szakaszán kapott helyet, míg hármat a temetőben ültettek el, kettőt pedig az orvosi rendelő közelében. A faültetésben a helyi lakosok vettek részt, emellett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is kivette a részét a munkából.

A polgármester megjegyezte, örültek a kezdeményezésnek, hiszen az elmúlt években saját forrásból már egyébként is telepítettek gyümölcsfákat, több száz csemetét. – Az Arany János utca mentén elöregedett fasor állt, beteg növények. Ezeknek a helyére kerültek az új facsemeték, melyekre nem biztos, hogy saját erőből is költeni tudtunk volna, ezért jött jól a pályázat – hangsúlyozta. Mint mondta, a fák elültetésénél figyeltek arra, hogy ne villanyvezetékek közelébe helyezzék el őket, így nem kell a növényeket a későbbiekben csonkolni. Mindezek mellett további facsemeték telepítésére is szeretnének pályázni.

A faültetésben helyi lakosok vettek részt, emellett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is kivette a részét a munkából
Fotó: Polgár Bettina/Napló

Kovács Zoltán elmondta, szerinte ez egy nagyon jó kezdeményezés, mely révén a 10 ezer főnél alacsonyabb lélekszámú települések összesen 12 ezer fát ültethetnek el. – Az Országfásítási Program tavaly ősszel kezdődött és idén tavasszal folytatódik. Közel vagyunk már a 11 ezer elültetett fához, több száz facsemete telepítésében vettem részt a környező településeken – jegyezte meg. Rámutatott, aki fát ültet, gondol a jövőre, hiszen a fák tisztítják a levegőt, árnyat adnak, nem beszélve arról, hogy a helyi közösséget is összekovácsolja egy ilyen program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában