Hosszú hétvége, hosszú kocsisor – Tele volt Veszprém vásárlókkal (videó)

Az Aradi vértanúk útja elesett, a Stop Shop környékén pedig nehezen boldogultak a KRESZ-szel a sofőrök – ilyen volt a hosszú hétvége előtti őrület Veszprémben.

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág

Átlagos napos péntek délutánnak indult, majd a garázssorról kiérve megdöbbenéssel konstatáltuk, hogy bizony, jön a hosszúhétvége. Nem sokkal 17 óra előtt az Aradi Vértanúk útja elesett, annyira meglepődtünk, hogy kétszer is végigmentünk a hosszan elnyúló kocsis mellett: az arrafelé található üzleteket pedig nagyon messziről elkerültük. Ha ennyien álltak a körforgalom előtt, hányan lehettek a boltban?

Ezen felbuzdulva ruccantunk át a város másik felére – a belváros szinte üres volt péntek délután – a Stop Shop-hoz. Itt ugyan egész jó ütemben haladtunk, azért sokaknak fejtörést okozott, hogy ki-kit engedjen el, vagy éppen kinek van elsőbbsége a ki-be parkolásnál. Mégsem volt akkora csalódás, mint egy másik, különálló üzlet parkolójában, ahol a parkolósávból előrefelé egy másik parkolósávon áthajtva igyekeztek kiállni, bele a sorban lassan haladó szintén parkolni vágyó autók irányába.

Mindeközben, ahogyan a videón is látszik, 18 óra után már tágas terek és rengeteg parkolóhely várt mindenkit pénteken – tehát felmerül a kérdés: hová sietett mindenki?

 

Az Úton Veszprémben sorozat továbbra is folytatódik, várjuk ötleteiket legújabb útvonalainkhoz. Írják meg kommentben, vagy küldjék el a [email protected]-ra, merre autózzunk legközelebb!

Nézze meg az Úton Veszprémben sorozatunk korábbi részeit:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában