Két hónapos kényszerpihenő után ismét vágtáznak

 Áprilisban már újra indultak a versenyek a díjugrató szakágban a lovasoknak. Korábban csaknem két hónapos kényszerpihenőt tartottak, mivel márciusban törölték a fedeles döntőket a lovak herpeszvírus fertőzése miatt.

Tóth B. Zsuzsa

Unger Fanni szerint az első versenyen érezhető volt a lovasok és a lovak teljesítményén is a kényszerpihenő

Fotó: Györkös József

A Magyar Lovassport Szövetség elnöksége is felfüggesztette a lovasversenyeket. A szünet után Balatonvilágoson állhattak rajthoz a Somló Térség Lovas Egyesület és az Ajkai Lovas és Hagyományőrző Egyesület versenyzői. Unger Fanni, a Somló Térség Lovas Egyesület ügyvezető-versenyzője, a Veszprém Megyei Lovas Klubok Egyesületének elnökségi tagja szerint ezen az első versenyen érezhető volt a lovasok és a lovak teljesítményén is a kényszerpihenő.

– A legfontosabb az volt, hogy mindenki fejben össze tudja rakni a három versenynapra a tudását, és határozottan, magabiztosan üljön a nyeregben. Születtek szép eredmények, de a verseny utáni értékeléskor mindenki a tapasztalatszerzést és a jó csapathangulatot emelte ki. Balatonvilágoson 649 start volt, az ajkai csapat hét versenyzővel nevezett, a Rába Anna, Katona Blanka, Nagy Lili, Horváth Tímea, Takács Adrienn, Viasz Hanna, Unger Fanni alkotta különítménynek nehéz dolga volt az erős mezőnyben, sokszor tized másodpercek döntötték el az első hely sorsát, hibátlan lovaglással is le lehetett csúszni a dobogóról. A legeredményesebb versenyzőnk Takács Adrienn volt, aki háromszor állhatott fel a dobogóra, két első és egy harmadik helyet szerzett – mondta Fanni.

Unger Fanni szerint az első versenyen érezhető volt a lovasok és a lovak teljesítményén is a kényszerpihenő Fotó: Györkös József

Az országos verseny három napján is születtek ajkai sikerek, 110 cm-en az öt éves lovak versenyében Unger Fanni Rubint nevű lovával a második helyen végzett, a hat éves lovak megmérettetésén 120 centiméteren pedig Petra nyergében első lett. Viasz Hanna Caviar nevű lovával 115 centiméteren a második helyen zárt, Rába Anna Rádiháza Huncut hátán negyedik lett. Nagy Lili Hunter nyergében 85 centiméteren a negyedik, 100 centiméteren az ötödik helyet szerezte meg.

Május elején ugyancsak a balatonvilágosi felkészítő és országos versenyen indultak versenyzőik, 187 lovas, 281 ló, 38 versenyszám fémjelezte ezt a három napot. Már az elején három éremmel lettek gazdagabbak, Unger Fanni 100 és 105 centiméteren is győzött, 110 centiméteren Horváth Tímea Dorka hátán a harmadik helyre lovagolt hibapont nélkül. Aztán folytatódott a sikersorozat, Viasz Hanna 120 centiméteren első, 125 centiméteren ugyancsak hibátlan lovaglással a negyedik helyen végzett. Vasárnap Fanni egy újabb csillogó aranyat szerzett 100 centiméteren, ötre növelve ezzel az érmek számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában