fejlesztés

2021.07.02. 17:30

Átadták a sümegi Kovakő látogatóközpontot

Pénteken délelőtt átadták a Kovakő látogatóközpontot, amelyet a kemping területén alakítottak ki pályázati támogatásból.

Tóth B. Zsuzsa

Nagy József, Végh László, Fenyvesi Zoltán és Futó János az avatási ünnepségen

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A megnyitó ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Sümeg az elmúlt időszakban nagyon jól használta ki a program különféle fejlesztési lehetőségeit.

– Kiváló csapat dolgozott az álmok megvalósulásáért, turisztikai szempontból sem az első projektet adjuk át. A város nem most került fel az ország turisztikai térképére, de minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy bemutassa értékeit a város. Örülök, hogy a most átadott, jól felépített fejlesztés a gyerekek geológiai ismereteit is bővítheti – mondta a képviselő. Hozzátette, hogy a kemping ugyan felújításra vár, de örvendetes, hogy nem csak a szállodai szálláshelyet keresők igényeit elégítheti ki a város, hanem a bakancsos turistákat is várja.

A kivitelező cég ügyvezetője, Maródi Zoltán, Futó János, Végh László és Fenyvesi Zoltán vágta át a nemzeti színű szalagot
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Végh László polgármester megnyitó beszédében elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program komplex turisztikai fejlesztések pályázata keretében több, mint százmilliós beruházásból készült el a központ, a városi tanösvény és a város földtörténetének kiállítása, az Afrikárium bővítése.

- A látogatóközpontban kapott helyet Kocsis Lajos helyi bányász őskövület gyűjteménye is. Munkája és lelkesedése folytán elismert szakember lett, az ő érdeme a földtani bázis létrejötte a hetvenes években. Annak adottságait kihasználva állhatunk most itt de szeretnénk a központot tovább fejleszteni a jövőben a nemzeti parkkal együttműködve – mondta a polgármester hangsúlyozva a turizmus ebben az irányban való kiterjesztésének fontosságát.

Nagy József, Végh László, Fenyvesi Zoltán és Futó János az avatási ünnepségen
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A létesítményt Nagy József főesperes, kanonok áldotta meg, szavalattal közreműködött Császár Klára, majd Futó János geológus, muzeológus tartott tárlatvezetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában