Húsz éve szolgál és véd Alsóörsön és Lovason a körzeti megbízott

Gézárt Viktor 2015. június 1-je óta látja el a két községben a körzeti megbízotti feladatokat. Húsz éve szolgál és véd, a mai napig szereti a rendőri hivatást.

Szendi Péter

Gézárt Viktor: – A rendőri munkát hivatásnak tekintem, amit ma is örömmel végzek

Fotó: Szendi Péter

– 2001 novemberétől vagyok hivatásos állományban. Szülővárosomban, Békésen kezdtem a rendőri munkát járőrként. A Békési Rendőrkapitányságon töltöttem gyakorlati időmet is. Tetszett a rendőri munka, ez egy hivatás, amit máig szeretek – kezdi a beszélgetést Gézárt Viktor körzeti megbízott.

Gimnáziumi tanulmányai utolsó évében, 1999-ben unokatestvére elvégezte a rendőr-szakközépiskolát Szegeden, majd a szegedi vízi rendészethez került; elmondása alapján nagyszerű hivatást választott, nagyon tetszett neki a rendőri munka, csupa jó dolgokat mesélt neki. Viktor eközben végzős volt, így eldöntötte, hogy ő is rendőr lesz. Volt három osztálytársa, akik szintén rendőrök szerettek volna lenni, velük együtt ment felvételizni a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolába. Négyük közül csak őt vették fel. Nagyszerű érzés volt, tudta, hogy jól döntött.

– 2015. június 1-je óta látom el Alsóörsön és Lovason a körzeti megbízotti feladatokat. Előtte a szomszédos Paloznakon szolgáltam, nyugodt település. Amikor kineveztek a két község feladatainak ellátására, tudtam, hogy nagy felelősség hárul rám: Lovas Paloznakhoz hasonlóan egy csendes kisközség, azonban Alsóörs egy olyan Balaton-parti település, ahol óriási nyaralóövezet, strand és kemping is van. Ez a terület nagyobb odafigyelést igényel, amit a balatonfüredi körzeti megbízotti csoport tagjaival kiegészülve tudunk megoldani – folytatja Gézárt Viktor.

Gézárt Viktor: – A rendőri munkát hivatásnak tekintem, amit ma is örömmel végzek
Fotó: Szendi Péter

Szerencsés helyzetben van, mert Alsóörsön és Lovason is jól működő polgárőrség tevékenykedik. Havonta találkoznak, egyeztetik a következő hónap rendezvényeit, beszélnek a szolgálatról, a korábban történt eseményekről, információt osztanak meg egymással a területen elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban. A községek rendezvényeinek zavartalanságát közösen biztosítják. Fontos, hogy a helyi lakosok lássák egy egyesület működését és azt, hogy a településen élő és polgárőrként tevékenykedők értük vannak. Ők azért tesznek nap mint nap, hogy mások biztonságérzete erősödjön.

– Szeretném megemlíteni Benedek Attila alsóörsi közterület-felügyelőt, aki szintén áldozatos munkát végez az alsóörsiekért, illetve a közös szolgálatok során nagy segítséget nyújt számomra is – zárja szavait Gézárt Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában