Jakab Péter és Rig Lajos tartott sajtótájékoztatót Tapolcán

Előválasztás Tapolcán is – a szabadság és a jólét a Veszprém megyeieknek is jár! címmel tartott sajtótájékoztatót Jakab Péter, a Jobbik elnöke és az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, valamint Rig Lajos országgyűlési képviselő, a választókörzet előválasztási jelöltje pénteken.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Jakab Péter elmondta, hogy ha a miniszterelnök kimerészkedne a Budai várból vidékre, a nép közé, akkor látná, hogy miként élnek az ottaniak.

– Mi ezt tettük ma is, megyeszerte bejártuk a településeket és beszélgettünk az emberekkel, akik elmondták, hogy legfőképpen megélhetési problémáik vannak. Rendkívül alacsonynak tartják a bérszínvonalat, és igazságtalannak, hogy egy Veszprém megyei dolgozó körülbelül százezer forinttal kap kevesebbet ugyanazért a munkáért, mint egy fővárosi kollégája. Ez eredményezi az elszegényedést, elvándorlást. A 24. órában vagyunk ahhoz, hogy ezt megállítsuk, ezért a Jobbik miniszterelnök-jelöltjeként a legfőbb vállalásom a vidék felemelése, az anyagi stabilitás megteremtése. Ennek a nulladik lépése a kormányváltás. Orbán Viktor szerint az olcsóság a mi versenyelőnyünk. Szerintem pedig Isten óvja Magyarországot attól, hogy mi olcsóságban versenyezzünk a vietnámi munkavállalókkal, mert mindig lesz nálunk olcsóbb. Ez a szegénységet konzerválja, tehát nem olcsóságban, hanem minőségben kell versenyképessé válnunk. A minőségi munkát pedig a nyugati világban illik megfizetni, és ha nem Kínához akarunk közeledni, akkor nálunk is illene. Ahhoz, hogy meg is tudjuk fizetni, zéró toleranciát kell hirdetni a korrupcióval szemben. Mivel az ellenzék egységes álláspontot képvisel ebben, megígérhetem, hogy a kormányváltást követő első napon kezdeményezzük Magyarország csatlakoztatását az uniós ügyészséghez. Sok pénzt jelent, ha elkezdődik az elszámoltatás. Amellett fel kell állítani egy korrupcióellenes ügyészséget is, hogy a hazai korrupciós csatornákat fel lehessen tárni. Fontos, hogy az új nemzeti kormány újra tárgyalja a multinacionális vállalatokkal kötött stratégiai szerződéseket, tehermentesíteni kell a kis- és középvállalkozókat az adó- és járulék teheralól – mondta Jakab Péter.

Rig Lajos országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy 2022-ben is azt az értékrendet szeretné képviselni, amit 2015-ben.

– Többek között a szociális és az egészségügyi ellátórendszer javítását és a helyben élők problémáit szeretném tolmácsolni a következő kormánynak. Az emberek most kormányváltást kérnek. Mind a 106 választókerületben az a lényeg, hogy egy ellenzéki képviselő álljon a Fidesz jelöltjével szemben. Éljenek jogukkal a választók, adják le voksaikat a szeptemberi előválasztáson – mondta Rig Lajos.

A sajtótájékoztatót követően Jakab Péter utcafórumot tartott a Fő téren több mint száz érdeklődő előtt. Az út túloldalán a Fidesz önkormányzati képviselői és szimpatizánsok „Jakab, mennyi volt a Júdáspénz?”, „Jakab jó VONA menni”, „Ne PRÓzd el, Peti, diktál majd a Feri” feliratú transzparensekkel tüntettek a rendőrök sorfala előtt. Atrocitás nem történt, de többen fütyültek, bekiabáltak, fújoltak, míg Jakab beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában