Badacsonytomajnak két strandja is van, mindegyik népszerű

A város önkormányzata két strandot is üzemeltet, nagyjából azonos ellátást biztosítva a vendégeknek. Némi különbség persze azért mégis akad, már eleve a fürdőhelyek fekvése miatt is.

Tóth B. Zsuzsa

A badacsonytomaji strandok évről évre korszerűbbek, egyre több szolgáltatással várják a vendégeket

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ezerháromszáz férőhelyes badacsonyi strandot a móló mellett találjuk, a túlsó partról hajóval érkezők már messziről hallhatják a vidám gyerekzsivajt.

Sokan nem is mennek tovább, legfeljebb a borozókig vagy a hegyi taxikkal a hegyoldalba, hogy kóstolgatás közben a páratlan panorámában is gyönyörködjenek. Aki azonban a víz szerelmese, az nem hagyja ki a strandot, amelyre rá sem ismer, ha több éve nem járt erre. A régi retró bejárat helyett két éve már egy új, modern épület köszönti a fürdő vendégeit, újak a vizesblokkok, az öltözők.

A badacsonytomaji strandok évről évre korszerűbbek, egyre több szolgáltatással várják a vendégeket Fotó: Pesthy Márton/Napló

Leginkább a fiatalok kedvelik ezt a strandot, hiszen a városközpont közelsége miatt kevésbé csendes. No meg itt van a hajókikötő a szomszédban, és a különféle mulatságokért, köztük a bornapok programjaiért sem kell zarándokútra vállalkozni. Sőt, ha szép, hosszú a nyár, még a szeptemberi szüreti programok alatt is csobbanhatunk.

Mára az árnyékos terület egy része felnőttfitneszeszközökkel és mellette a kicsiknek korszerű játszótérrel gazdagodott, és e téren a kínálat még bővül. Persze nem hiányozhat a lídó, a gyerekek kedvenc pancsolóhelye sem.

Mindkét badacsonyi strand előnye, hogy a napijeggyel több alkalommal is kimehet és visszatérhet a fürödni vágyó egészen 17 óráig. Szintén mindkét helyen kialakítottak játszósarkot, és kinyitott a strandkönyvtár, de vízisport-lehetőségekben sincs hiány.

A badacsonytomaji strand kisebb, ezer főt képes befogadni, és csendesebb. Talán emiatt is lett inkább a kisgyermekes családok kedvence. A bejárati épület itt is megújult, a négy évvel ezelőtti beruházás során a strand családias hangulatához illő, barátságos arculatot kapott. Mellette a kerékpárral érkezők is bőven találnak helyet, ahol biztonságban tudhatják a drótszamarakat a fürdés ideje alatt. A gyerekek lídója praktikus árnyékolókat kapott, mellette pazar játszóteret építettek a kicsik örömére. A vizesblokk erre az évre újult meg, így már senkinek nem lehet kifogása a város kisebbik strandja ellen sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában