Megkapták a harmadik oltást a farkasgyepűi idősek otthonának lakói

Megkapták a harmadik oltást a farkasgyepűi idősek otthonának lakói – tudatta az intézmény vezetőjének helyettese az MTI-vel szerdán.

MTI

Koronavírus - Oltás Farkasgyepűn

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Molnár Andrásné elmondta, hogy az otthon 28 lakójából 26 kapta meg az első és a második oltást, közülük most 21-et oltottak be a Pfizer vakcinájával.

Öten azért nem vették fel a harmadik oltást, mert nem telt le az előző vakcinálást követő várakozási idő, kettőjüknek pedig nem javasolta az orvos egészségi állapotuk miatt – közölte.

Léka Tibor, az oltást végző háziorvos, aki Farkasgyepű, Bakonyjákó és Németbánya lakosait látja el, elmondta, hogy az összes oltóanyaggal oltott már, akut rosszullét nem jelentkezett senkinél, csak helyi fájdalom, láz, gyengeség fordult elő.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Közölte: tapasztalata szerint eddig a Sinopharm-vakcinának volt a legkevesebb mellékhatása.

A Szputynik, az AstraZeneca és a Janssen első adagja után volt általában erősebb az oltási reakció, míg a Moderna és a Pfizer esetében a második dózis váltott ki erősebb reakciókat – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában