Elszármazottak találkozója Taliándörögdön

Első alkalommal is nagy sikerrel rendezték meg az elszármazottak találkozóját.

Tóth B. Zsuzsa

Csoportkép a résztvevőkről, az arcokon a viszontlátás öröme Fotó: művelődési ház

A programon közel 60 egykori lakó vett részt a közösségi ház udvarán. Az elszármazottak találkozója egy ötletbörze alkalmával vetődött fel, továbbá kiegészült azzal, hogy az esemény a búcsúi családlátogatási hagyományokat éltetve igazodjon Mária napjához.

A rendezvényen a fiatal szülők kemencében sült pogácsával és házi készítésű szörpjeikkel fogadták a vendégeket. A messziről érkezett egykori lakosok mellett a helyiek is szép számban jelen voltak, házigazdaként köszöntve régi ismerőseiket.

Az ünnepen Mohos József polgármester felidézte az elmúlt húsz év helyi történéseit, fellépett a Taliándörögdi Népdalkör, illetve Gombai Ferenc helyi lakos szavalt el egy elszármazott által írt verset. Délután minden egykori és jelen- legi lakos találkozott ismerősen mosolygós arcokkal, utcabéli játszótársakkal, barátokkal, osztálytársakkal, rokonokkal. A faluséta során a résztvevők megtekinthették a megújult plébánia épületét, az egykori kisiskolát, mely mára közösségi szálláshellyé alakult át Dörögdi Durmoló néven. Látták az óvodát, iskolát, valamint a Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért szervezet bázisát.

Csoportkép a résztvevőkről, az arcokon a viszontlátás öröme
Fotó: művelődési ház

A délutánt közös vacsora és beszélgetés zárta. A búcsúi hagyományokat idézve minden résztvevő mézeskalács szívet vihetett haza emlékül. Az ajándékot a helyi Rédei Gabriella készítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában