Családias „Tökös buli”-t tartottak Herenden

Október 16-án, szombaton rendezték meg a városban már hagyományos, jó hangulatú programot, a „Tökös buli”-t. A vidám rendezvény 15 órakor kezdődött tökfaragással a Pesovár Ernő Művelődési ház előtt, ahol tökös sütemények versenyét is meghirdették a szervezők.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Kellemes napsütéses idő várta a tökfaragó versenyre érkező családokat Herenden. Az önkormányzat mintegy száz tököt biztosított a jó hangulatú délutánhoz, a résztvevőknek csak faragó eszközöket és jó ötleteket kellett magukkal hozniuk. Sokan az internetet hívták segítségül. A világhálón kerestek látványos tök faragványokat, amelyeknek a fényképét a telefonjukon hozták el magukkal a rendezvényre, hogy annak segítségével valósítsák meg a kompozíciójukat. A művelődési ház munkatársai egyéni és családi versenyt is hirdettek. Előbbiben csak a nagyobb gyerekek által, utóbbiban a kicsik szülői segítséggel készült tök faragványai versenyeztek.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Péter kislányával, a nyolcéves Eszterrel Küsmödi bácsi portréját készítette el a Kincskereső kisködmönből. A faragott tökfej szájába egy öreg pipa, fejére pedig egy kucsma is került. Éva a gyermekeivel érkezett a versenyre, amelyet már nagyon vártak. Családi hagyomány lett, hogy minden évben eljönnek a rendezvényre, és már jó előre tervezgetik, hogy ki-mit készít majd. Idén egy – a sárga és zöld tökök között meglepően mutató – fekete macskát, egy tök kunyhót, egy áram rázta tökfejet és egy madárijesztőt is készítettek.

 

A családok által faragott tök alkotások egy-egy sorszámot kaptak, így a zsűri később pártatlanul dönthetett arról, hogy kiknek ítélje oda a legjobb művekért járó ajándékokat. Meghirdették a tökös sütik versenyét is, amelyre az idei évben öten neveztek. Készült például ropogtatni való boszorkányujj, tökös-mákos-szilvás kevert, vagy tökös-diós-mandulás muffin is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában