Kerékpárokkal is vigyáznak a rendre

2021.10.26. 11:30

Tizenhat darab bringához jutottak a megyei polgárőrök

Kerékpárokat adott át tíz polgárőr-egyesület számára a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége a napokban. A tizenhat felmatricázott kerékpárt a polgárőrök szolgálatuk ellátására használják majd.

Juhász-Léhi István

Tizenhat darab bringához jutottak a megyei polgárőrök

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Mezei József, a szövetség elnöke az átadási ünnepségen elmondta, Veszprém megyében összesen 115 polgárőr-egyesület működik, több mint háromezer taggal. Tavaly a szolgálati idejük meghaladta a 220 ezer órát, ugyanakkor vannak olyan települések, ahol nincs polgárőrség, azonban ezen tevékenység mégis megoldott, hiszen az egyesületek egy része több településen is ad szolgálatot. Idén összesen 28 millió forintot meghaladó összegben osztottak ki támogatást a működéshez. A pénzbeni forráson túl a megyei szövetség elnöksége előnyben részesíti a technikaieszköz-támogatást is.

Megtudtuk: jelenleg a megyében 73 szolgálati gépkocsi, 111 kerékpár – köztük két elektromos –, 33 robogó és négy nagy teljesítményű motorkerékpár áll az állomány rendelkezésére.

Nemrég ismét bővült a Veszprém megyei polgárőrök járműparkja, hiszen tíz segédmotort, valamint három kerékpárt adtak át az egyesületeknek.

Tizenhat darab bringához jutottak a megyei polgárőrök
Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Idén az Országos Rendőr- főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága támogatásából 1,8 millió forinthoz jutott a Veszprém megyei szövetség, amiből újabb kerékpárokat vásároltak. Több szempontot vettek figyelembe, így fontos volt, hogy magyar gyártók termékeit célozzák meg, ami nem volt könnyű, hiszen ezt a piacot is komoly alkatrészhiány jellemzi a távol-keleti alapanyag- ellátási nehézségek és a keresletnövekedés miatt. Ennek ellenére összesen 19–16 felnőtt-, 3 gyermek- Csepel bringát tudott beszerezni a Mezei József által vezetett megyei szövetség.

A kétkerekűek fel vannak matricázva, használatra készek. A kerékpárral a gépjárművel nem vagy csak nehezen megközelíthető helyeket is fel tudják keresni a polgárőrök, és rendezvények biztosításánál vagy a termények betakarítása idején a külterületeken is nagyon hasznos.

A három gyermekkerékpárt egy későbbi időpontban a balatonfűzfői általános iskolának adja majd át a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában