Legolvasottabb hírek februárban

2021.12.22. 08:00

Borzasztó látvány a Vadása-tónál, marketing a lengyel piacon és katonai helikopter a veszprémi lakótelepen

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2021. második hónapját Veszprém megyében, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban.

 

10. Nadrágszíjjal verték, kukoricára térdepeltették a rájuk bízott gyerekeket egy Zirc környéki faluban

 

Kiskorú veszélyeztetése és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nevelőszülő és férje ellen, akiknek nevelési módszerei között a gondozásukban élő testvérpár kukoricán és küszöbön térdepeltetése is szerepelt.

 

9. Hazahozott egy kis marihuánát a tapolcai lány, munkával teheti jóvá a bűnét

 

A Tapolcai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat egy 18 éves lánnyal szemben, aki 2019 novemberében Csehországban csekély mennyiségű marihuánát vásárolt, majd miután 2020 májusában ausztriai munkahelyéről hazatért, a kábítószert is magával hozta.

 

8. Így üldözték a rendőrök az embercsempészt Márkónál (videó)

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a büntetőeljárást azzal a sofőrrel szemben, aki a rendőröket meglátva árokba hajtott autójával. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján a rendőrök meg akartak állítani egy autót a 8-as számú főúton, Márkó közelében 2021. február 8-án, 11 óra 33 perckor. 

 

7.  Borzasztó látvány fogadta a túrázó házaspárt a Vadása-tónál

 

Borzasztó látvány fogadta azt a túrázó házaspárt, amely csak egy kis friss levegőre vágyott a hétvégén. A Vadása-tótól alig pár száz méterre egy erdőszéli tisztáson vadtetemek maradványai csúfítják a határt. Kiderült azonban, hogy ez egy tudatos vadgazdálkodási tevékenység része. Ám lehet, hogy most egy kicsit túlzásba estek a vadászok.

 

6. Szerencsés találkozás: szarvas futott át egy autó előtt a 71-esen (videó)

 

A Bp-i Autósok Közössége tette közzé a videót, amelyet február 16-án rögzített egy autó fedélzeti kamerája a 71-es úton, Tihany és Balatonfüred között.

 

5. Marketing a veszprémi lengyelpiacon: Vegyen csizmát, főnök, jön a mínusz 20 fok!

 

Borongós, ködös időre ébredt vasárnap a megye, de nincs mese, a veszprémi lengyelpiac és természetesen fotós kollégám vár, indulás. - beszámoló az ikonikus veszprémi piacról. 

 

4. Szerelőakna foglya volt az eltűnt tapolcai férfi

 

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. február 1-jén, este arról, hogy egy idős személy tapolcai otthonából ismeretlen helyre távozott. A Tapolcai Rendőrkapitányság kutatást szervezett a férfi megtalálása érdekében, melynek eredményeként másnap délelőtt egy garázsban, a szerelőaknába esve megtalálták a bajba jutott személyt.
 

3. Embercsempészt és illegális migránsokat fogtak a 8-as főúton

 

Több olvasónk is jelezte, hogy a 8-as főúton, Márkó közelében nagy erőkkel vonult ki a rendőrség.  A rendőrség közleményéből kiderült, hogy hat személyt fogtak el a 8-as számú főúton.

 

2. Katonai helikopter szállt le egy veszprémi lakótelep szélén

A Magyar Honvédség egyik H145M helikoptere szállt le váratlanul a Jutasi úti lakótelep szélén található honvédségi sportpályára február 18-án.
 

1. Megfulladt egy tízéves kislány Hajmáskéren

 

Február 12-én fürdés közben megfulladt egy 10 éves kislány Hajmáskéren, az egyik felújítás alatt álló házban, mialatt a szülők éppen nem voltak otthon. Értesülésünket megerősítette Köbli Miklós, a település polgármestere, aki elmondta, a család teljesen összetört, és őt magát is mélyen megrázta a tragédia. Felkereste a családot, és felajánlotta nekik az önkormányzat segítségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában