Áldozatot hoztak karácsony előtt

2021.12.23. 07:00

Hatodik alkalommal rendeztek disznótoros véradást Zircen

A megszokottnál kevesebb az országos vérkészlet, ezért most még nagyobb szükség volt rá, hogy a véradók ismeretlen embertársaik segítségére siessenek. A szervező vöröskereszt disznótoros vendéglátással hálálta meg az életmentő ajándékot.

Horváth László

Ketten a közel ötven zirci véradó közül: Lekrinszky Anett és Breglovics Milán

Forrás: Napló

A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete az országban elsőként indította útjára a Disznótoros véradást, s immár hatodik alkalommal került sor az év végi akcióra, melynek ezúttal a városi könyvtár adott helyet. A szervezők támogatóiknak köszönhetően disznótoros menüvel látták vendégül a véradókat. A hurka és a kolbász mellé meleg teát, forralt bort lehetett kortyolgatni. 

Magyar Lászlóné területi vezető, megyei koordinátor elmondta, 48 véradót regisztráltak, ami megyei szinten is kiemelkedőnek számít. Hozzátette, a megszokottnál kevesebb az országos vérkészlet, ezért most még nagyobb jelentőséggel bír, hogy ennyien eljöttek a hívó szóra. A véradók mellett köszönetét fejezi ki a támogatóiknak is, akiknek a jóvoltából a vendéglátás megvalósulhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában