Lerohanták a vevők

2021.12.12. 18:00

Már most jól fogy a fenyő

Már az első nap valósággal lerohantak a vevők – mondta el Oláh Csaba, aki a pápai Celli út mellett árul fenyőfát.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Mint mondta, Nordmann-fenyővel foglalkoznak, mert úgy látják, évről évre ez a legkeresettebb fa karácsonyra. – Ennek a fenyőfajtának selymes a tapintása, így a gyerekek is hozzáérhetnek, mert nem bök úgy, mint a lucfenyő. Ugyanakkor a Nordmann-fenyő tartóssága is verhetetlen, nem hullajtja a leveleit – mutatott rá.

Forrás: Polgár Bettina/Napló

Oláh Csaba kiemelte, szombaton nyitottak, és már délelőtt valósággal lerohanták a vevők. – A többség nem hagyja az utolsó pillanatra a vásárlást, szeretik, ha van választék, szívesen sétálnak, válogatnak a fák között. Nálunk 1 és 3 méter közötti fák kaphatók, a vevők leginkább egyébként 1,5 és 2,5 méter közötti fenyőt választanak, de persze vannak kivételek. Az idősek vagy a kisebb lakásban élők kicsi fát visznek, a családosok pedig szeretik a nagy fenyőket – fejtette ki.

A legkisebb Nordmann-fenyők 6-7000 forinttól kezdődnek és a fákat térítésmentesen házhoz is szállítják. – Azért hoztunk különböző méretű fákat, hogy mindenki megtalálhassa a számára ideálisat. Jóleső érzés volt, amikor elmentem Nagykanizsa mellé ahhoz a termelőhöz, akivel több hektárnyi területet jártunk be, és kiválaszthattam a legszebb fákat – magyarázta Oláh Csaba.

Forrás: Polgár Bettina/Napló

Hozzátette, december 24-ig lesznek kint, emellett a Fenyves utcában is árusítanak fenyőt. – Ez egy családi vállalkozás, és büszke vagyok rá, hogy a családom is kiveszi a részét a munkából – zárta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában