Gazdagodó, vonzó település

2022.01.07. 18:58

Kistraktorral gazdagodott Felsőörs

Ágaprítóval ellátott 26 lóerős új traktort és egy felújított utcát adtak át Felsőörsön pénteken. Kontrát Károly államtitkár az összefogást, Szabó Balázs polgármester a pályázati lehetőségeket méltatta.

Kovács Erika

Forrás: Kovács Erika/Napló

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő szerint nagyon fontos feladatot láthat el a vadonatúj, ágaprítóval felszerelt kistraktor Felsőörsön, mely egy gyönyörű, jó karban lévő, gondozott, gazdagodó és vonzó település. Ezt jelzi, hogy a lakosság száma is egyre nő, jelenleg 2018-an élnek a faluban, ami valószínűleg továbbra is emelkedni fog.  

A képviselő aláhúzta, az eszköz nagy segítséget jelent, hiszen a munkaerő mindenütt egyre nagyobb kihívást okoz. Azt külön üdvözölte, hogy a későbbiekben a lakosságnak is segítenek majd vele. Az útfelújításról kiemelte, a korszerűsítés egy nagyon fontos összefogás eredménye. A kormány ugyanis fontosnak tartja, hogy a kistelepüléseken élők is jó minőségű utakon járjanak, melyhez több pályázati forrást is biztosít, és komoly lehetőségek állnak rendelkezésre a Magyar falu programban is. Reményei szerint a mostanihoz hasonló lehetőségek, illetve programok a jövőben is folytatódnak, melyeket továbbra is támogat.     

Szabó Balázs polgármester elmondta, a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület által kiírt, helyi identitást erősítő és közösségi együttműködést segítő fejlesztések támogatása elnevezésű pályázaton tudták megvenni a 26 lóerős kistraktort az ágaprító berendezéssel együtt. A pályázattal mintegy 5,5 millió forint támogatást nyertek el, melyhez az önkormányzat egymillió forint saját forrást tett. 

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő és Szabó Balázs polgármester a kistraktor és a felújított Csalogány utca átadásán
Forrás: Kovács Erika/Napló

A géppel a kiegészítő berendezésekkel együtt elsősorban a közterületeken dolgoznak, de tervezik azt is, hogy az eszközzel, így például a komposztálásban, az ágak darálásával segítik a lakosságot is. – A Csalogány utca felújítása régi vágya volt a felsőörsieknek - fogalmazott. Hozzátette, a burkolat teljes felújításához a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázatán több mint 12,5 millió forintot nyertek el, melyhez 2,2 millió forint önkormányzati önrészt tettek. Felidézte, a csapadékvíz elvezetéséért az árkot még korábban kiépítették, de a pályázatból akkor nem tudták megújítani az utat is. Így a csapadék a burkolatról nem folyt az árokba, amit a mostani munkálatokkal megoldottak, ugyanis az utat úgy építették meg, hogy lejt az árok felé.

Az átadásokon részt vett Illés András alpolgármester, Pásztorné Simon Annamária közösségszervező és Papp Gyula képviselő is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában