Találkozó

2024.05.24. 09:00

Pár régi kép, sok vidám sztori – Ki emlékszik többre? A bakonyiak kipróbálták

Pünkösdhétfőn a Porvai Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezvényén a résztvevők a Porváról kitelepítettekre emlékeztek és a jókedvűbb részét jelentette az eseménynek, hogy egybekötötték a faluból elszármazottak találkozójával.

Rimányi Zita

Az ünnepi szentmisét Schäffer Zoltán celebrálta és a borzavári kórus tette még ünnepélyesebbé. Ezután egy fotókiállításon, fogadáson vehettek részt a vendégek. A régi porvai fotókat nézegetve sok szép emléket idézhettek fel mindannyian, a régóta a bakonyi faluban lakók, a sváb hagyományokat őrzők is, a Porváról már elköltözöttek, de ezúttal hazatérők szintén. 

Fotókiállítás segített Porván a helyieknek és az elszármazottaknak, hogy közös emlékeiket felidézzék
Fotókiállítás segített Porván a helyieknek és az elszármazottaknak, hogy közös emlékeiket felidézzék
Forrás: szervezők

Az 1948-as porvai sváb kényszermigráció négy szakaszát és a kitelepítettek számát, nevét utcák szerint Répás János idézte fel.
"Az összejövetelnek fontos üzenete volt. A közösséghez tartozás építő, felemelő, összetartó erejét bizonyította, annak erősítését szolgálta. Azt hiszem, aki részt vett az ünnepségen, az igazán átérezte ennek fontosságát és lélekben feltöltődve térhetett haza" – hangsúlyozta Brindzák Adrienn, a Porvai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában