Elismerések

2022.01.09. 20:00

Kitüntetéseket adtak át a sümegi városnapi ünnepségen

Harmincnyolc éve nyilvánították ismét várossá Sümeget. Erre emlékeztek szombaton, a Városnapi ünnepségen, ahol hagyományosan kitüntetésekkel ismerték el a kiemelkedő munkát végzők teljesítményét.

Szijártó János

dr. Szijártó István György özvegye, dr. Szalai Mária veszi át az elismerést Végh László polgármestertől és dr. Kiss Csilla Magdolna jegyzőtől

Forrás: Szijártó János/Napló

A Kisfaludy Sándor Művelődési Központban tartott rendezvény egy perces néma gyásszal kezdődött, a január elsején történt tragikus baleset fiatal sümegi és csabrendeki áldozatai emlékére. Róluk Végh László is megemlékezett ünnepi beszédében. A polgármester az elmúlt időszak főbb eredményeinek felsorolása előtt külön köszöntötte Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőt, Navracsics Tibor kormánybiztost és Horváth Ernőt, a megyei közgyűlés tagját. Mint elhangzott, a fejlesztések érintették a belvárost, az orvosi rendelőket, a Kompanik utcát, az ipari parkot, a Ramassetter utca, az Árpád és Petőfi utcákat, míg a centrumban átadott körforgalom alapvetően változtatta meg a belváros képét és tette gördülékenyebbé a közlekedést. Külön kiemelte a teljesen megújult Püspöki Palotát és a folyamatosan épülő, szépülő, Sümeg szimbólumaként is értelmezhető várat.

 

Az ünnepség elismerések átadásával folytatódott, s mivel tavaly, a járványügyi előírások miatt nem lehetett megtartani a programot, így ezúttal a 2020-as és 2021-es év kitüntettjeit is a színpadra szólították. Dr. Szijártó István György részére Sümeg Város Posztumusz Díszpolgára címet adományozott a képviselő-testület, a város egészségügyi életében kifejtett negyven éves áldozatos szolgálatáért. A kitüntetést az orvos özvegye, dr. Szalai Mária vette át.

 

Sümeg Városért Emlékplakettet kapott Blázsovics Ádám a teqball terén elért kimagasló sportolói tevékenységéért, Fazekas László, a sümegi labdarúgó szakosztály vezetőjeként végzett több évtizedes munkájáért, az Al-Ahram Orientális Tánccsoport Sümegi Hastánc Egyesület a városi rendezvényeken való aktív szerepvállalásért, Horváth Lajos, a H.-ÉP-FA Kft. ügyvezetője az épített értékeinek megőrzésében vállalt munkájáért és Horváth Lajos, a Metrical Kft. Ügyvezetője, a Sümegen működő közintézmények támogatásáért. Szintén Sümeg Városért Emlékplakettet kapott Nemes István az ifjúsági és iskolai sportrendezvények, táborok önzetlen segítéséért, Németh Ildikó, a Napfény Szociális Segítő Központ vezetőjeként végzett példaértékű, fáradhatatlan munkájáért, Szerencse Károlyné, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház korábbi igazgatójaként végzett 20 éves értéket teremtő munkásságáért és Tompáné Tér Anikó a városban működő közintézmények önzetlen támogatásáért.

 

Az ünnepségen Dávoti Józsefné részére Kisfaludy Sándor Emlékplakettet adományoztak, a város kulturális életében, és a városi rendezvények során nyújtott közösségi munkássága, önzetlen, segítő hozzáállásáért. Dr. Mérnyei Károly Ramassetter Vince Emlékplakettet vehetett át, Sümeg közterületeinek rendezésében, korszerűsítésében és szépítésében vállalt önzetlen munkásságáért. Kovács László szintén Ramassetter Vince Emlékplakettet kapott a Ramassetter ház felújításában vállalt önzetlen tevékenysége elismeréseként. A kitüntetéseket Végh László polgármester és dr. Kiss Csilla Magdolna jegyző adták át.

 

A városnapi műsorban közreműködött Soltis Lehel színművész, a Brodway táncegyüttes és a Szegedy Róza Női Kar. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában