Beruházás

2022.01.13. 18:08

Megérkeztek a sporteszközök Nagyvázsonyba

A közelmúltban készült el egy rekortán borítású, palánkkal, hálóval körbevett mini focipálya a községben.

Molnár Sándor

Az önkormányzat és az óvoda munkatársai a Katica csoport apróságaival az átadón. Fotó : Önkormányzat

Ehhez a beruházáshoz egymillió forintos sporteszköz támogatást is kapott a település a Nemzeti Sportközpontoktól. A sporteszközök megérkeztek és az önkormányzat munkatársai, illetve óvónők és helyi apróságok jelenlétében adta át azokat Fábry Szabolcs polgármester Vajda Csilla óvodavezetőnek. 

 

A gyerekek szenzomotoros képességeit, mozgás koordinációját, reflexeit javító különleges játékokat, labdákat és egyéb sporteszközöket, bójákat, mezeket örömmel vették birtokba a Nagyvázsonyi Mesevár Óvoda és Bölcsőde képviseletében a Katica csoport apróságai január 12-én. A sporteszközök egy részét a Bozsik programban résztvevő kisgyermekek használják majd a mini focipályán, vagy egyéb óvodai foglalkozások keretében kapnak majd szerepet azok. 

A közelmúltban készült el egy rekortán borítású, palánkkal, hálóval körbevett mini focipálya
Forrás: Molnár Sándor/Napló

A Mesevár Óvodához kapcsolódó hír még, hogy heteken belül elkezdődik a parkoló építése az intézmény hátsó oldalán. A nyílt közbeszerzési eljárásban nyertes kivitelezővel már megkötötte a szerződést az önkormányzat és átadta a területet a beruházáshoz. Az óvoda fejlesztés keretében emellett nyílászárókat is cserélnek és korszerűsítik az elektromos rendszert is az épületben. Új kerítés is épül és új, kültéri játszó-, és sporteszközöket is beszereznek az intézmény udvarára. A település pályázik még játszótér fejlesztésre is 2022-ben – tudtuk meg Fábry Szabolcs polgármestertől. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában