Száz nevezés érkezett

2022.01.01. 13:00

Szalay Gyöngyire emlékeztek a futók Tapolcán

A Malom-tó partján idén újra megrendezték a Szalay Gyöngyi-emlékfutást szilveszter délelőttjén.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Nagy Lajos/Napló

A futásra száz nevezés érkezett, a futva emlékezők egyötöde a gyermek kategóriában indult, ők egy kört tettek meg a tó körül. A felnőttek négy nagyobb kört, azaz négy kilométeres távot futottak. 

Többen szaladtak családi körben vagy kutyával, Pfluger Attila helyi tűzoltóparancsnok pedig immár negyedik alkalommal tűzoltó munkaruhában, oxigénpalackkal a hátán tette meg a távot. Mint mondta, a 25 kilogramm súlyú és egyáltalán nem futásra tervezett öltözékben csak itt szalad, ez már hagyomány számára, hogy szilveszterkor így fejezze be az évet. A futást követő Malom-tavi úszásra azonban nem vállalkozott, mivel a futás során megizzadt, nem kockáztatta az egészségét. Annál is inkább, hiszen újév reggelén már szolgálatba kellett állnia.  

Az emlékfutást a négy évvel ezelőtt, 2017. december 30-án tragikus hirtelenséggel elhunyt 49 éves Szalay Gyöngyi hatszoros világbajnok, háromszoros vb ezüst- és kétszeres vb bronzérmes, olimpiai 3. helyezett párbajtőrvívó, a tapolcai vívóklub vívómestere, a világbajnok és olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely nevelőedzője tiszteletére rendezik minden évben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában