Meghallgatták észrevételeiket

2022.02.24. 12:00

Jutaspuszta lakóinak tartottak utcafórumot

A megyeszékhely jutaspusztai városrészének lakóit utcafórum keretében hallgatta meg Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerdán.

Marton Attila

Ovádi Péter és Hegedűs Barbara a közösségi ház előtt rendezett tájékoztatón

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A lakókat előbb Ovádi Péter (Fidesz–KDNP) és Hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője (Fidesz–KDNP) tájékoztatta az aktualitásokról és a tervezett fejlesztésekről a helyi közösségi ház előtt, majd az érdeklődők fogalmazták meg észrevételeiket, javaslataikat. 

Ovádi Péter a megoldandó feladatok közé sorolta a belterületi utak megújítását. Hegedűs Barbara kiemelte, március elején elkezdődik a Major utca felújítása és murvás részeinek aszfaltozása. A munkálatok eredményeként teljes hosszában megújul az utca a Modern városok program keretében. Ovádi Péter elmondta, több Veszprém környéki kerék­­párút elkészült a közelmúltban vagy megépül a közeljövőben. A tervek között szerepel a jutaspusztai bicikliút megépítése is. 

A lakók a belterületi gyorshajtással kapcsolatban fogalmazták meg észrevételeiket, a probléma kezelésére több felvetés is érkezett. A helyiek részéről a lőtérrel kapcsolatban is merültek fel kérdések. Ovádi Péter és Hegedűs Barbara elmondta, a gyulafirátóti katonai tábor létesítése miatt a logisztikai feladatok ellátása mérséklődhet Jutaspusztánál, ugyanakkor a lőtér kihasználtságában nem várható változás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában