Béke útja

2022.03.21. 10:00

Ökumenikus fáklyás zarándoklat a békéért

A Veszprém Regina Mundi Római Katolikus Plébánia szervezésében Béke útja elnevezéssel ökumenikus fáklyás felvonulás indult a békéért szombaton este a megyeszékhelyen.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton / Napló

 

A résztvevők csendben, imával és énekkel kísérve vonultak a II. világháború idején a zsidók által bejárt nyomvonalon a Komakút tértől a Vasútállomásig.

Szalay Tímea szervező a Napló érdeklődésére elmondta, a békéért mindannyian tehetünk, hiszen a "béke belőlünk, emberekből indul". Bennünk van az, hogy mennyire háborgunk, illetve mennyire tudunk békében lenni magunkkal és a környező világgal, másokkal. Céljuk az efelé mozdulás, hiszen, ha ez így van, akkor azt a külvilág is érzékeli. Természetesen a rendezvény "nyitott" volt, hívőket, nem hívőket is vártak - felekezettől függetlenül. Úgy fogalmazott ennek kapcsán Szalay Tímea, hogy: "mindannyian egyek vagyunk" és ebben a tekintetben egy a cél, mégpedig az, hogy békében tudjunk élni egymással. 

 

Címkék#ökomenikus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában