Az egészségügyi ellátás kritikája

2022.03.18. 13:00

Rig Lajos szerint kevés a mentőautó a térség városaiban

A tapolcai kórház belgyógyászatát és sebészetét tíz éve zárták be, az eltelt időben bebizonyosodott, hogy nem vált be a leépítés. Az április választás legnagyobb tétje, hogy az itt élők egészségügyi ellátása jobb lesz-e.

Tóth B. Zsuzsa

Rig Lajos

Forrás: Napló

Erről beszélt a csütörtöki sajtótájékoztatón Rig Lajos országgyűlési képviselő. 
– Az itt élő betegeknek Ajkára, Keszthelyre, Veszprémbe kell járniuk, ráadásul a mentőautók száma is egyre kevesebb. Tapolcán tegnapig négy mentőautó teljesített szolgálatot, abból egyet elvittek Veszprémbe, ez leépítés. A gépkocsi már most hiányzik innen, hiszen ebben a pillanatban is kint van mind a három autó, a város mentő nélkül van. A tapolcai egészségügyi ellátásnak javulnia kell, biztosítani kell a négy mentőautót. A belgyógyászatnak működnie kell 15 ággyal, mellette a sürgősségi osztálynak szintén, és egy CT-berendezésre ugyancsak szükség van, hogy mentesíteni lehessen a legközelebbi kórházakat. A sümegi mentőállomáson nappal két, éjjel egy autó van, de kettőre lenne szükség. A sürgősségi ellátásban szakemberekre van szükség az itt élők egészsége érdekében – mondta a képviselő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában