Átadó

2022.03.22. 18:00

Szebb, korszerűbb lett a nagyesztergári tornacsarnok

Három hónap alatt újították fel az Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tornacsarnokát. A diákok, a pedagógusok örülnek, hogy újra használhatják, a most már korszerűbb, szebb létesítményt. A Magyar falu programban biztosított a munkákra a kormány csaknem 28 millió forintot, amit a tankerület egészített ki.

Rimányi Zita

– A kistelepülések is fontosak, versenyképességük javítását szolgálja a Magyar falu program, amelyre a kormány négy év alatt ezer milliárd forintot fordított. Ez akkora összeg, ami Zirc költségvetését kétszáz évig fedezné. Ebből a forrásból több tornaterem, tornacsarnok is megújult. A sport az egészség megőrzése miatt lényeges, az akaraterőt, a közösségi szellemet szintén szolgálja. Így a nehéz időszakok átvészeléséhez ugyancsak hozzájárul – mondta el Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadáson, miután németül is köszöntötte a résztvevőket. 

 

 

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója részletezte, hogy a kivitelezés során többek közt a nyílászárókat és a sportpadlót cserélték ki, megújították a vizesblokkokat, az öltözőket, a mosdókat. A megjelent helyiek közül többen – akik korábban már jártak a tornacsarnokban – úgy összegezték véleményüket: jelentős a változás. 

 

 

Molnárné Dunai Gabriella, az Ányos Pál iskola intézményvezetője megjegyezte: a tornacsarnok 1986-ban és 87-ben épült. Szavai szerint az elmúlt 35 év során maximálisan kihasználták, nemcsak testnevelésórákat és sportköröket, hanem iskolai és települési rendezvényeket is tartottak itt. A fűtőrendszer csöveit 2016-ban kicserélték és akkor szerelték fel a radiátorokat, de más nagyobb felújítási munkálatokat a mostani előtt nem végeztek a létesítményben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában