Kitüntetések Tapolca születésnapján

2022.04.02. 14:00

A díjazottak munkásságukkal, szerepvállalásukkal példaképként állnak mindenki előtt

A település önkormányzata képviselő-testülete Tapolca újbóli várossá nyilvánításának 56. évfordulóján ünnepi ülésen elismerések átadásával köszöntötte vendégeivel együtt a városnapot a Tamási Áron Művelődési Központban.

Tóth B. Zsuzsa

Vásáros Ferencné gyermekkönyvtáros és Dobó Zoltán polgármester az ünnepségen

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Dobó Zoltán polgármester beszédében az ünneplőket köszöntve összegezte az elmúlt időszakot.

- Ahogy test, lélek és szellem egyensúlyban kell hogy legyen, a város sem működhet másként. A test az épített örökségünk, amely nap mint nap emlékeztet arra, hogy miként élték elődeink mindennapjaikat. A szellem egy hit lehet abban, hogy jó helyre kerültek, szaporodtak testben, lélekben, szellemben. A szellem legyen az egymás iránt érzett felelősség, amikor a másikban a legfőbb azonosságot keressük, ami az ember. Az, aki élni akar, családot akar és szeretne valahol otthonra lelni. Olyan helyen, amely megnyugtatóan befogadja, ahol az előbb említett hármasságot megélheti. Azt kérem mindenkitől, hogy ebben a hármasságban bízva cselekedje meg a jövőt a családjával, szomszédjaival. Adjunk magunkból egy kicsit. Annyit, hogy a test, a szellem és a lélek egészet alkosson. Azáltal az egyén hasznosabb építőköve legyen a közösségnek, amelyet Tapolca képvisel. Köszönöm a díjazottaknak, hogy munkásságukkal, szerepvállalásukkal példaképként állnak mindenki előtt – mondta a polgármester.

Az ünnepségen elhangzottak szerint a képviselő-testület Németh László, a Batsányi táncegyüttes alapítója, egykori mestere részére Tapolca város hírnevének öregbítése érdekében végzett aktív művészeti tevékenysége elismeréséül Tapolca város díszpolgára kitüntetést adományozott. A díjat Németh László egészségi állapota miatt korábban vette át. 

A Tapolca Városért kitüntető címet Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó érdemelte ki. 

Szintén Tapolca Városért Kitüntetést kapott Csank Péter, a Cellcomp Kft. ügyvezető igazgatója az elmúlt 20 évben cégvezetőként magas színvonalon végzett hozzáértő tevékenysége elismeréséül. 

Tapolca Közművelődéséért kitüntetést kapott Vasáros Ferencné gyermekkönyvtáros magas színvonalú és sokrétű szakmai felkészültsége, lelkiismeretes és odaadó könyvtárosi tevékenysége elismeréséül. 

Tapolcai Nevelésügyért kitüntetést Egyedné Kiss Katalin, a Szász Márton Általános és Szakiskola gyógypedagógusa kapott az iskolában 40 éven keresztül, magas színvonalon végzett oktató-nevelő munkája, a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlődése érdekében kifejtett gyógypedagógusi tevékenysége elismeréséül; Horváth Zoltánné, a Tapolcai Kertvárosi Óvoda intézményvezetője kiemelkedő szakmai felkészültsége, színvonalas szakmai munkája, gyermekközpontú és lelkiismeretes intézményvezetői tevékenysége elismeréséül, valamint Keszler Gyula, a Batsányi János Gimnázium és Kollégium kollégiumi nevelője elhivatott és lelkiismeretes kollégiumi nevelő munkája elismeréséül. 

A Tapolcai Egészségügyért és Szociális Ellátásért kitüntetést Magvas Zoltán vezető, szociális és mentálhigiénés munkatárs kapta magas színvonalon végzett aktív szakmai tevékenysége, elhivatott, megbízható, példaértékű és lelkiismeretes munkája elismeréséül. 

A Tapolcai Közszolgálatért kitüntetést Varga Károly, a Tapolcai Média Kft. vágó, operatőr munkatársa vette át példamutató közösségi munkája, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül. 

Az Év Tapolcai Rendőre díjat Gyenge Tibor, a Tapolcai Rendőrkapitányság rendőr törzszászlósa érdemelte ki kiemelkedően eredményes rendőri munkája, kimagasló szakmai tudása és tevékenysége, példaértékű aktivitása és magatartása elismeréséül. Az Év vállalkozása díjat a Borbély pincészet kapta a szőlészetborászat területén kifejtett magas színvonalú, hozzáértő és lelkiismeretes, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő tevékenysége elismeréséül.

Az ünnepségen a Járdányi Pál Zeneiskola tanárai és a Tapolcai Musical Színpad énekesei közreműködtek. Azt megelőzően a városházán Berger Károly-díjat kapott Károly Margit, a tavasbarlang dolgozója és Szilaj Rezső barlangász kiváló, kitartó és lelkiismeretes munkájáért. Posztumusz díjban Talabér Ádám András geográfus részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában