Lezárult egy fejezet

2022.04.30. 16:01

A Várdombnál búcsúztatták a végzős pápai diákokat

A ballagás csupa jelképekkel teli esemény, az igazi kihívás pedig csak ez után következik – fogalmazott a városi ballagás alkalmával mondott köszöntőjében Unger Tamás, Pápa alpolgármestere.

Polgár Bettina

Forrás: Polgár Bettina/Napló

Mint mondta, négy év telt el azóta, hogy utoljára a pápai Esterházy-kastély Várdombján ünnepelhették a várostól és annak középiskoláitól búcsúzó végzős diákokat. 2019-ben az időjárás, 2020-ban és 2021-ben pedig a koronavírus-járvány szólt közbe; három végzős generáció távozott közös búcsú nélkül.

- A városi ballagás nagyon régi hagyomány és mostanra már a pápai értékek közé, az úgynevezett Pápai Értéktárba tartozik, vagyis „pápaikum”, ami azt hivatott kifejezni, hogy Pápa büszke iskolavárosi hagyományaira, iskoláira, tanária, az itt diákéveiket töltő és felnőtté érő fiataljaira – hangsúlyozta Unger Tamás.

Forrás: Polgár Bettina/Napló

Az alpolgármester hozzátette, a ballagást követően a fiatalok képletesen és a valóságban is elindulnak egy olyan úton, amelyen rengeteg ismeretet, tapasztalatot szereznek, számtalan emberrel ismerkednek meg, veszélyekkel szembesülnek, lehetőségekkel élhetnek, döntéseket kell meghozniuk; amelyen sok öröm, szépség, szenvedély, megható pillanat, olykor szenvedés, bánat, szomorúság várja majd őket. - Ezt az utat sokan sokféle néven illették már, de a legközkeletűbb nevén talán mégis úgy hívhatnánk: az élet – mondta.

A végzős diákok nevében Nagy Bianka, a Jókai iskola tanulója köszöntötte a jelenlévőket. – Egy komoly fejezet lezárul, és egy új világ kezdete nyílik meg előttünk azzal, hogy magunk mögött hagyjuk az iskola padjait. Egy kihívásokkal teli életszakasz veszi kezdetét új és régi barátokkal, eddig még nem ismert helyzetekkel, amelyek garantáltan nem hagynak majd unatkozni bennünket. A felnőtté válás következő lépcsőfoka, ahonnan már látszanak a nagybetűs élet homályos körvonalai – emelte ki. Nagy Bianka szólt a koronavírus-járvány, az online oktatás jelentette kihívásokról, illetve köszönetet mondott a tanároknak és a szülőknek.

Forrás: Polgár Bettina/Napló

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere – a hagyományoknak megfelelően – jelképesen pápai polgárrá fogadta a ballagó diákok képviseletében Nyulasi Boglárkát, a Batthyány iskola tanulóját, valamint Cserkuti Sándort, a Türr István Gimnázium diákját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában