Kicserélték a felvonót

2022.04.25. 15:00

Új liftet helyeztek üzembe a Török Ignác utcai idősotthonban a közelmúltban

Égi Gabriella, a VKTT Egyesített Szociális Intézmény vezetője elmondta, a lift az épület 1999-es átadása óta üzemelt, és az utóbbi időben többször is meghibásodott, ami jelentősen megnehezítette a közlekedést az ellátottak számára.

Marton Attila

Égi Gabriella és Brányi Mária az új liftben Fotó: Pesthy Márton

Fotó: PESTHY MARTON

 

 

Emellett a korábbi lift kis alapterületű volt, mindössze egy tolókocsi és egy kísérő fért csak be a felvonóba, míg az új szerkezet húsz fő befogadására alkalmas. A lift mérete nem tette lehetővé sem a fekvőbetegek szállítását – ezt a feladatot csak a lépcsőkön keresztül végezhették el eddig a szakemberek –, sem a nagyobb méretű bútorok áthelyezését. Az új lifttel ezek a problémák megoldódnak. A kivitelezés a körülményekhez képest zökkenőmentes volt, a napi ellátást folyamatosan végezték az intézményben, jegyezte meg Égi Gabriella.

A beruházást a veszprémi önkormányzat finanszírozta. Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, a fejlesztés mintegy 55 millió forintba került, a lift cseréje miatt a hátsó bejárat környezete is megújult.

Az intézmény teljes kapacitással működik, 72 ellátottról gondoskodnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában