Rendezvény remek hangulatban

2022.05.29. 07:08

Kitüntetéseket is átadtak a badacsonytomaji város- és gyereknapon

Az esős, borongós idő sem tudta elrontani a jó hangulatot, a szombati város- és gyermeknap kifejezetten nagy érdeklődés mellett, remek hangulatban zajlott a badacsonytomaji strandon.

Szijártó János

A badacsonytomaji városnapi rendezvényen nagy sikert aratott a helyi általános iskola hatodik osztályosokból álló csoportja, akik önálló koreográfiát mutattak be, latinos temperamentummal

Forrás: Szijártó János/Napló

A rendezvény fővédnöke, Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, miniszter köszöntőjében először arról szólt, hogy fontosak a közösségek számára az ilyen és ehhez hasonló programok, hiszen a Covid miatt eleve mindenki kiéhezett a társasági életre. Majd úgy fogalmazott, hogy Badacsony és térsége fontos időszak előtt áll, hiszen a már itt is érezhető beruházási láz komoly felelősséget ró az itt élőkre. 

A rendezvény fővédnöke Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, miniszter volt
Forrás: Szijártó János/Napló

- Arról kell dönteniük, hogy milyen módon kívánják építeni jövőjüket, s miként kezelik a fejlesztési lehetőséget. Felmerül a kérdés, hogy olyan jövőt építenek, ami szervesen építkezik az itteni hagyományokra, illeszkedik a táj szépségébe, az eddigi itteni életformába, vagy az épített és természeti környezetet letaroló fejlesztéseknek adnak teret. Erről ma még lehet beszélni, van egy kis idő a tervezésre, s arra, hogy a badacsonyiak a lehető legjobb folytatást válasszák - hangsúlyozta Navracsics Tibor. 
Krisztin N. László polgármester a 2004-es várossá nyilvánítást felidézve, külön köszönetet mondott mindazoknak, akik a település fejlesztéséhez hozzájárultak. Hozzátette, idén harmincöt éve annak, hogy Badacsonytomaj Rómában megkapta a szőlő és bor nemzetközi városa címet.

Krisztin N. László polgármester kihirdeti a város bora győztesét, a kép jobb szélén a Váli Pincészet képviselője
Forrás: Szijártó János/Bapló

Az ünnepségen hagyományosan városi kitüntetéseket is átadtak. Pro Urbe kitüntetést vehetett át Nagy László, Badacsonytomaj kulturális és művészeti életében végzett több évtizedes tevékenységéért, Farkas Éva óvónői, valamint közéleti és kulturális munkájáért, és posztumusz Pro Urbe díjat adományoztak Zapletál József tanár részére. Elismerő oklevéllel jutalmazták a Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kht. tevékenységét és Lakatné Mógor Katalin tanár áldozatos munkáját. A rendezvényen kihirdették a város bora verseny győztesét is. Az idén a Váli Pincészet Luca névre keresztelt cuvee-je kapta a város bora címet.

Az ünnepségen hagyományosan városi kitüntetéseket is átadtak
Forrás: Szijártó János/Napló

Az egész napos szombati programban sokak örömére közreműködött a Pipitér óvoda, a Tatay Sándor Általános Iskola, Gájer Bálint, a Hello Kids, a strand területén pedig számos izgalmas, érdekes lehetőség nyílt a kikapcsolódásra, szórakozásra, és nem hiányoztak a kínálatból a finom ételek és a jó italok sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában