Iránytű a civil szervezetek számára

2022.08.15. 08:00

A művelődésiházuk megújulását is ünnepelhették Jutaspusztán

Nem csak egy szimpla falunapon vigadhattak a helyiek szombaton, hanem a művelődésiházuk megújulását is ünnepelhették.

Juhász-Léhi István

Fotó: PESTHY MARTON

 

Ovádi Péter országgyűlési képviselő megnyitójában elmondta, ha egy közösség összefog, minden álmot megtud valósítani. A helyeik most kicsit álmodtak, ám azt tökéletesen valósították meg. Hozzátette, a Jutaspusztai Baráti Kör mentalitása igazi iránytű lehet a civil szervezetek számára.

Hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kijelentette: ez a rendezvény már nem csak az itt élőknek szól, hanem a város más pontjairól is vannak látogatók. Méltatta azt is, hogy az elmúlt években erős közösség jött létre Jutaspusztán. Szólt a közösségi ház felújításáról is, melynek kapcsán üdvözölte, hogy a belső megújulás után az épület külseje is megszépült. 

Ez a felújítás régi álma volt a helyieknek, akiket egymillió forinttal támogatott az önkormányzat, majd az ügy mellé álltak a helyi vállalkozók és természetesen a baráti kör, erről már Adamecz Zoltán, a Jutaspusztáért Egyesület elnöke, aki megemlítette azt is, hogy utak is megújultak az elmúlt időszakban. Megjegyezte azt is, hogy a jövőben a játszóteret szeretnék rendbe tenni, és egy sportparkot is álmodtak.

 

A nap tartalmasan alakult, hiszen a Főtéren főztek a helyiek, volt ping-pong bajnokság, Csepű-Lapu-Talicska verseny, arcfestés, honvédségi bemutató is, de korongozáson és palacsintasütő versenyen is megmérhették magukat a vállalkozókedvűek. A színpadon más mellett aikido, kanga-, taekwondo bemutatót is láthatott a nagyérdemű. Az estét retro diszkó zárta. 

Címkék#Jutaspuszta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában