Öt alappilléren nyugvó rendszer

2022.08.22. 18:07

Rétvári Bence miniszterhelyettes a Zánkai Erzsébet-táborba látogatott

Rétvári Bence miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Zánkai Erzsébet-táborba látogatott hétfőn, ahol Darabánt Judit, az Erzsébet Alapítvány kommunikációs igazgatója fogadta.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A sajtótájékoztatón Rétvári Bence miniszterhelyettes elmondta, az Erzsébet-tábor Európa legnagyobb szociális gyerektáboroztatási programja, amelynek egész évben körülbelül 175-180 ezer részvevője van a Balaton-parton, a napközis táborokban, Erdélyben és országszerte. Hozzátette, tízéves az Erzsébet-tábor, ebben az időszakban közel egymillió gyermeknek jelentett kikapcsolódást, feltöltődést. Sok esetben a családjuk talán nem is engedhette volna meg, hogy nyaralni menjenek. Amikor Európa minden országa gazdasági nehézségekkel küzd: a háború, az energiaválság és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt, akkor különösen lényeges kiemelnünk, hogy nekünk vannak Erzsébet-táboraink, amely Európa legnagyobb szociális gyermektáboroztatási programja. 

Fotós: Pesthy Márton/Napló

- Tíz évvel ezelőtt, amikor a Parlamentben elfogadtuk az Erzsébet-törvényt, amely megalapozta az Erzsébet-táborokat, folyamatosan támadta a baloldal. Azt mondta, hogy ez egy méltatlan program, itt zavaros ügyek vannak, illetve zavaros ingatlanügyek. Nem támogattál a szavazatukkal, és a parlamenti vitában is folyamatosan ellenezték, fogalmazott Rétvári Bence. A miniszterhelyettes kiemelte, most 10 év után jól látható, hogy minden támadás alaptalan volt, hiszen évről évre egyre több gyerek mind magasabb  színvonalon tud itt táborozni.

Fotós: Pesthy Márton/Napló

Mint ismert, az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) hetedik éve szervezi és koordinálja közfeladatként Magyarország legnagyobb táboroztatási programját, az Erzsébet Táborokat. Az Erzsébet Táborok rendszerének programjai öt alappillér: a magyarság, a sport, a tudomány, a kultúra és a kereszténység mentén szerveződnek, melyek a nyári Élménytáborokban tematikus napokon is érvényesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában