Lépcsősor finn kapcsolódással

2022.09.17. 15:30

Folytatták a veszprémi hagyományt, a Rovaniemi lépcsőn futottak

Idén is lépcsőfutással és sétával ünnepelték meg a Rovaniemi lépcső felavatását.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Bár az időjárás idén sem fogadta kegyeibe a rendezvényt, a szervező Veszprémi Magyar-Finn Egyesület (VEMAFI) tagjai és vendégei a rossz idő ellenére is folytatták a hagyományt. Horváthné Buzás Anna, a szervezet elnökségi tagja elmondta, a lépcsőt – amelynek építését az egyesület és Neubauer Edit tiszteletbeli konzul kezdeményezte – 2013-ban avatták fel, ezt megünnepelve a VEMAFI minden évben lépcsőfutást szervez. A Séd-völgyét a Gulya-dombbal összekötő, közel 200 fokból álló lépcsősoron az egyesület tagjai fel- majd lesétáltak, míg a program vendégei, a VeszpRun csapatának tagjai akár kilenc, 18 vagy 27 alkalommal is fel- majd lefutottak a lépcsősoron a délelőtt folyamán. A lépcsőfutásra vagy sétára érkezőket a szervezők almával, fügével és vízzel vendégelték meg, míg a sportegyesület zenei aláfestéssel gondoskodott a jó hangulatról. A rendezvényt a finn nagykövetség is támogatta kiadványokkal és ajándékokkal, amelyekkel a futókat lepték meg, jegyezte meg Horváthné Buzás Anna.

Rovaniemi Veszprém testvérvárosa, a lépcsőt az egyesület javaslatára nevezték el a finn településről. Horváthné Buzás Anna elmondta, a lépcsősort sokan használják a szabadidejüket a Séd-völgyében vagy a Gulya-dombon eltöltők, legyen szó futókról, kutyasétáltatókról vagy kirándulókról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában