Friends Big Band

2022.09.19. 19:00

A tósokberéndi templomtoronyért szólt a jazz

A helyi születésű Mike Zoltán jótékony célú koncertet szervezett az ajkai művelődési központban Jazz a toronyért címmel a tósokberéndi Szent István király katolikus templom javára.

Tóth B. Zsuzsa

A tósokberéndi templom tornyának újjáépítéséért adott koncertet a győri Friends Big Band zenekar

Fotó: Györkös József

A győri Friends Big Band zenekar szaxofonosa vallja, hogy mivel ajkai születésű és a városból indult a pályája, a templom közel áll hozzá és a családjához. – Több családi esemény köt minket ide, ismerjük a helyieket és kötődünk a templomhoz. Mindez ösztönzően hatott ránk, és a zenekarra ugyancsak. Bár mi harangot önteni nem tudunk, és házat építeni sem, de úgy gondoltuk, hogy zenével hozzájárulhatunk az építéshez. Nagyon hálás vagyok a zenekarnak, amelynek tagjai az első pillanattól támogatták az ötletet, és azóta is minden segítséget megadtak a tagok a koncert szervezéséhez, lebonyolításához. Nagyon jó érzés volt ajkaiaknak játszani a művelődési központban. Remélem, később még újabb események is lesznek, ahol találkozhatunk – mondta Mike Zoltán, aki 14 éve játszik a 24 éves győri zenekarban. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy még sok éven át együtt játszhatnak, aztán idővel a fiatalok átveszik a stafétát. 
Mike Zoltán a Győri Nemzeti Színházban dolgozik, ahol minden stílusban kell játszania egy zenésznek. De az operett, musical, opera műfaja mellett kellemes kikapcsolódást nyújt, jólesik számára könnyűzenét előadni, a bigband zenekarban játszani – vallotta az ajkai koncertet követően. 
Amint arról korábban már írtunk, a templom tornya idén februárban teljesen kiégett. A tűz oltásához használt víz szintén károkat okozott az épületben. A Szent István király-templom 25 méter magas és hat méter átmérőjű tornya teljesen tönkrement, és a harangokat tartó szerkezet is súlyosan károsodott. A torony újjáépítését segíteni vágyóknak a tósokberéndi plébánia ad információt a támogatás módjáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában