Elbúcsúztatták a tanárnőt

2022.09.14. 09:00

Ösztöndíjast is köszöntöttek az évnyitó ünnepségen

A középiskolai tanulmányaikat kezdő diákok mellett a Petneházy Alapítvány ösztöndíjasát, Láng-Miticzky Tamást is köszöntötték a várpalotai Thuri György Gimnázium közelmúltban tartott év­nyitó ünnepségén.

Szabó Péter Dániel

A 2022/2023-as tanévben összesen 265 diák kezdi meg tanulmányait a Thuri György Gimnáziumban – mondta a tanévnyitó ünnepségen Dobos Tamás. A gimnázium igazgatója a megjelent diákok és tanárok előtt búcsúzott el a Thuriban eltöltött 33 év után nyugállományba vonuló Braun Éva tanárnőtől, de az is kiderült az évnyitón, hogy Bakonyi Borbála intézményvezető-helyettes az idei tanévtől csak a némettanításra fókuszál. Helyettesi feladatait Szlávik Ágnes tanárnő veszi át. 
Az ünnepségen adták át a Petneházy Alapítvány ösztöndíját – a díszoklevelet és az 500 ezer forintos éves támogatást garantáló elismerést –, melyet Láng-Miticzky Tamás vehetett át Petneházy Judittól, az alapítvány alapítójától. Elhangzott, az anyagi támogatáson kívül a Petneházy Alapítvány ösztöndíjasai meghívást kapnak az Országházba, valamint a Petneházy-konferenciára és -bálra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában