57 pedagógus oktatja őket

2022.09.01. 20:00

Több mint félezer gyereknek csengettek be a Dózsában

A veszprémi Dózsa György Általános Iskola 509 gyermekkel kezdte meg a 2002/2023-as tanévet, az ő előmenetelüket 57 pedagógus segíti majd.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mindezt Lengyel Károly igazgató nyilatkozta, aki csütörtökön reggel fogadta a Napló munkatársait az iskolakezdés apropóján. Az intézményvezető elmondta azt is, hogy a nyár során nagyobb karbantartási műveletek nem voltak az iskolában, ugyanakkor, mint mindig, idén is igyekeztek szép és tiszta tantermekkel fogadni a diákságot. Ennek érdekében néhány tantermet ki is festettek és természetesen takarítottak. 

Lengyel Károly igazgató
Fotós: Pesthy Márton/Napló

Megtudtuk, az első osztályosok 64-en vannak három – egy német nemzetiségi tagozatos és két normál tantervű – osztályban. 
– A most kezdődő tanévben négy új kolléga kezdte meg a munkát, akik között van két fiatal gyakornok is – fogalmazott Lengyel Károly, aki beszélt arról is, hogy a tanévet hagyományosan négy osztályfőnöki órával kezdik az első napon. – Ekkor a gyerekek megismerik a tanév rendjét. 
Az iskola őszi programjairól elhangzott, hogy négy dózsás osztály a jövő héten Erzsébet-táborba megy, majd az azt követő héten két osztály kezdi így a tanévet. Mindezek mellett német nemzetiségi pályázatot is benyújtott az iskola – sikerrel –, melynek keretében egy 6.-os és egy 7.-es osztály Liptódon valósít majd meg hagyományőrző bentlakásos tábort még szeptemberben. A hónap végén pedig várják székely barátaikat a dózsások, hiszen a gyergyóditrói testvériskolával való kapcsolatuk immár ötéves. Az erdélyi vendégek a dózsás gyerekeknél alszanak majd. 

Sinkáné Glatz Henriett, az 1. c osztály egyik tanítója – a másik Benkő-Piri Orsolya – kérdésünkre elmondta, 22 fős az osztályuk. Az apróságoknak megmutatták az osztálytermet, a könyveket, és egymással is ismerkedtek a gyerekek. Percekkel később pedig már együtt, a tanító nénik vezetésével sétálták körbe az iskolát az érdeklődő elsősök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában